Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 11-01

BREDA, 11 januari 2008

Diefstal portemonnee in Bureau Brabant

Diefstal portemonnee Ulvenhout
Op zaterdag 20 oktober 2007 uur is een 79 jarige slechtziende vrouw aan het winkelen in een supermarkt in Ulvenhout.
Zij had haar eigen boodschappenwagentje op wieltjes bij. Bij een van de winkelschappen verscheen plots een hulpvaardigeman die haar aansprak en vroeg of hij haar kon helpen. De vrouw accepteerde dit aanbod. Later blijkt, dat hij haar portemonnee heeft gestolen.

Uitzending
De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 14 januari om 19.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald (behalve om 20.00 uur en 22.00 uur), de laatste uitzending is op dinsdag 15 januari om 17.00 uur.

Bewoners betrappen inbrekers

BREDA: Op donderdagavond even na 18.00 uur betrapte een echtpaar twee inbrekers bij hun woning in de Waregemstraat. Het echtpaar kwam thuis en zag de twee voor hun huis staan. Ze waren door een raam aan de voorzijde van het pand naar buiten geklommen. De 56-jarige bewoner van het pand probeerde de inbrekers nog te achterhalen, maar dit was tevergeefs. De politie werd gealarmeerd en zette een diensthond in om de omgeving af te zoeken. Hierbij konden de daders niet meer worden achterhaald. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Verwarde vrouw aangetroffen

BREDA: De politie kreeg op donderdagavond even na 20.00 uur melding dat er een vrouw, gekleed in enkel ondergoed, over het Hamplein liep. De 25-jarige vrouw uit Breda was ernstig in de war en onder invloed van alcohol en is door de politie meegenomen naar het bureau. Nadat een GGD-arts de vrouw had onderzocht en de GGZ ter plaatse was geweest is de vrouw naar huis gebracht.

Twee aanhoudingen tijdens rustig horecanacht

BREDA: Er was erg weinig publiek op de been in de nacht van donderdag op vrijdag in de binnenstad van Breda.

Er zijn twee personen aangehouden. Tegen 04.30 uur werden een 31-jarige man uit Zwolle en een 19-jarige man uit Oosterhout aangehouden omdat ze onder invloed waren en zich recalcitrant en luidruchtig gedroegen. Dit gebeurde in de Reigerstraat en in de Vismarktstraat. Op vorderingen het centrum te verlaten werd niet gereageerd, waarop tot aanhouding werd overgegaan. Na verhoor zijn ze in vrijheid gesteld met een bekeuring voor verstoring van de openbare orde.

Er zijn geen bekeuringen uitgeschreven.

Brandje door spelende kinderen

SINT WILLEBRORD: Op vrijdagochtend ontving de Gemeenschappelijke Meldkamer een melding van binnenbrandje aan de Rozenstraat. Hier was brand op een zolder. Brandweer, politie en ambulance gingen ter plaatse. Het bleek dat de bewoners, een 52-jarige man en zijn vrouw, kleinkinderen op bezoek hadden. De kinderen hadden waarschijnlijk met een aansteker gespeeld op de zolder en hierdoor vatte een dekbed vlam. De bewoonster van het pand probeerde de vlammen te doven en liep hierbij brandwondjes op aan haar voeten. De man ademde wat rook in. Beiden zijn door ambulancepersoneel behandeld.

Veelpleger aangehouden voor fietsendiefstal

BREDA: Op donderdagavond is een 45-jarige veelpleger uit Breda aangehouden voor fietsendiefstal, vernieling en poging tot verkoop van de fiets. De politie kreeg melding dat een man een fiets had gestolen op de Havermarkt door het slot te vernielen. Hierna zou de man naar het station zijn gefietst. In de Willemstraat was de man juist aan het proberen de fiets te verkopen, toen de politie aan kwam. De man is aangehouden. De man bleek nog een vonnis te hebben openstaan van 8 dagen cel. Hij is ingesloten. Van de eigenaar van de fiets heeft zich nog niet bij de politie gemeld.

Auteur: Inge Rijgersberg