Rechtbank Zutphen


Rechtbank Zutphen neemt maatregelen vanwege aangekondigde staking

Zutphen, vrijdag 11 januari 2008 - De parketpolitie heeft aangekondigd op dinsdag 15 januari a.s. te zullen staken. Rechtbank en Openbaar Ministerie hebben daarop de volgende maatregelen genomen:


- de strafzittingen waarin gedetineerden betrokken zijn, zullen niet inhoudelijk worden behandeld, omdat de verdachten hun aanwezigheidsrecht niet kunnen uitoefenen. De zaken zullen wel pro forma worden behandeld.

- twee OTS- zaken (ondertoezichtstelling) van Civiel zijn inmiddels verplaatst naar een andere datum.

- Voorgeleidingen die in verband met de termijn op geen andere dag dan dinsdag plaatsvinden, gaan wel door.

Met betrokkenen is over de gewijzigde aanpak contact geweest.

Op dinsdag hebben de parketpolitiemensen in het kader van het CAO-conflict met de minister van Binnenlandse Zaken een collectieve actie gepland. Er zullen door hen op deze dag geen gedetineerden worden vervoerd. Ook verlenen zij evenmin regulier bijstand op zittingen.

Veiligheid gewaarborgd
De zittingen waarbij geen gedetineerden aanwezig zijn, gaan gewoon door. Er is dinsdag 15 januari a.s. een minimale hoeveelheid parketpolitie aanwezig voor noodhulp. De rechtbank heeft besloten om extra externe beveiligers in te schakelen. De veiligheid rondom de zittingen blijft gewaarborgd.

Geen doorgang staking
Dan blijven voorgaande afspraken van kracht. Het zou dan wel zo kunnen zijn dat gedetineerden alsnog op zitting verschijnen om een verzoek opheffing/schorsing voorlopige hechtenis te doen.

Bron: Rechtbank Zutphen
Datum actualiteit: 11 januari 2008 Naar boven