Provincie Utrecht

Commissaris opent jubileumjaar Rhenen

11-1-2008 -

Aftrap van festiviteiten voor een jubilerende gemeente Rhenen

De commissaris van de Koningin de heer R.C. Robbertsen heeft gisteravond samen met de Rhenense burgemeester de heer drs. J.H.A van Oostrum het jubileumjaar geopend. Deze aftrap vormde de start voor alle festiviteiten die worden georganiseerd in het kader van het 750 jarig bestaan van de gemeente Rhenen. De provincie Utrecht verleent in totaal EUR75.000 subsidie aan de diverse activiteiten in dit jubileumjaar.

Decor voor deze avond vormde het junglerestaurant in Ouwehands Dierenpark. Onder het toeziend oog van vele toegestroomde belangstellenden, werd de website www.rhenen750jaar.nl in werking gesteld. Ook kreeg de commissaris van de Koningin een eerste exemplaar van de Cunerapas uitgereikt. Met deze pas kunnen Rhenenaren voorrang krijgen bij de aanschaf van entreebewijzen.

Maar liefst veertig verenigingen en organisaties zijn betrokken bij de voorbereidingen van de vele activiteiten en het grote aantal evenementen die in 2008 op stapel staan. In zijn toespraak prees de commissaris van de Koningin de saamhorigheid binnen de gemeente Rhenen en de positieve effecten die de jubileumactiviteiten hebben op het toerisme en de economie van Rhenen, motivatie voor het verstrekken van de provinciale subsidie.

Meer informatie: Pieter van Maaren, telefoon 030 - 258 2629