NOC*NSF


Paralympische nominatie Polderman

ARNHEM - NOC*NSF heeft tandemrijder Arnold Polderman genomineerd voor de Paralympische Spelen die in september 2008 in Beijing plaatsvinden.

Polderman is genomineerd op basis van zijn prestaties op het WK in Bordeaux in augustus. Hij werd daar vijfde in de wegwedstrijd en vierde bij het tijdrijden.

Tandemracen
Met eenvoudige aanpassingen is wielrennen een ideale sport voor gehandicapte topsporters. Voor sporters met een visuele beperking is tandemracen de sport, samen met een piloot. Het komt bij deze sport niet alleen aan op hard rijden maar ook op het samenspel tussen de beide coureurs.

Op 14 september 2006 heeft het Sport Forum van het Internationale Paralympische Comit (IPC) de verantwoordelijkheid voor het Aangepast Sporten overgedragen aan de UCI. Met het overhevelen van de verantwoordelijkheden wil de UCI de gehandicapte sporters beter faciliteren en begeleiden. De UCI gaat zich toeleggen op het verder ontwikkelen van de Paralympische wielersport.

Meer informatie over tandemracen kunt u vinden op www.knwu.nl. Meer informatie over de Paralympische Spelen kunt u vinden op www.beijing2008.cn en op www.paralympic.org.
Meer informatie over de normen en limieten kunt u vinden op www.sport.nl.

(11 januari 2008)