BVPP signaleert hoge werkdruk binnen TNT post

11/01/2008 16:22



BVPP



De BVPP signaleert nog dagelijks (ook na de drukke kerstperiode) dat TNT medewerkers te maken hebben met te hoge werkdruk en het uitvoeren van onmogelijke opdrachten. De postmedewerkers moeten de problemen oplossen die het gevolg zijn van te korten aan personeel en slecht uitgepakte reorganisaties. De werkdruk om post en reclame tijdig te bezorgen wordt steeds groter en in een aantal gevallen kan hier niet meer aan worden voldaan.

Alphen
Dat dit probleem aan de orde van de dag is, blijkt uit de berichtgeving over de vestiging in Alphen en de vestiging in Zoetermeer. Er is hier sprake van personeelstekort, waardoor het werk steeds meer onder druk komt te staan. Volgens de BVPP loopt het bezorgen van de post hier geheel uit de hand. Als BVPP vinden wij het van belang dat hier snel maatregelen worden getroffen om te voorkomen dat post dagenlang blijft liggen.

Werkgroep
In november is de werkgroep 'werkdruk en intimidatie' in werking gesteld. Het doel van deze werkgroep is het in kaart brengen van alle vormen van werkdruk binnen TNT om vervolgens passende oplossingen voor de problemen te bedenken. De BVPP is hier nauw bij betrokken, maar vindt dat de uitkomsten van deze werkgroep tot concrete oplossingen moet leiden.

Wij vinden als BVPP dat de maat vol is en dat het nu tijd wordt om te komen met structurele oplossingen voor de hoge werkdruk binnen TNT.