IBM

Nieuws

AMR-onderzoek - IBM voorloper op het gebied van Service Oriented Architecture (SOA) consultancyservices

Amsterdam, 8 januari 2008 - (NYSE: IBM) Een recent onderzoek van AMR Research naar het uitgavenpatroon van bedrijven waarbinnen op dit moment service oriented architecture (SOA)-projecten lopen, heeft uitgewezen dat IBM met betrekking tot SOA-gerelateerd klantenwerk `ver voor ligt op traditionele concurrenten'.

Volgens het AMR Researchverslag, getiteld "SOA: The State of the Market" van researchdirecteur Ian Finley, geeft meer dan 67% van de ondervraagde bedrijven aan dat zij al gebruik maken van SOA-consultancyservices van IBM of overwegen dat te gaan doen. Dit percentage is 40% hoger dan het resultaat van de dichtst in de buurt komende firma, die door minder dan de helft van de respondenten werd genoemd.

Volgens het AMR Researchverslag maakt 63% van de bedrijven die actief werken met SOA-projecten gebruik van SOA-gerelateerde softwareproducten van IBM (gebaseerd op IBM's WebSphere-portfolio) of overweegt dat te gaan doen.

Iets meer dan de helft van de door AMR Research ondervraagde bedrijven gaf aan dat zij op dit moment werken met IBM in SOA-consultancyprojecten. Het verslag vermeldde ook dat "Hoewel het leiderschap van IBM verklaarbaar is gezien IBM's toonaangevende SOA-product-suite en goed gecoördineerde marketinginspanningen, IBM's penetratie op de markt van bedrijven die actief werken met SOA-projecten indrukwekkend is."

IBM biedt het meest complete portfolio van software, services en hardware voor het bouwen, onderhouden en uitbreiden van SOA-omgevingen. IBM heeft het grootste aantal SOA-klanten, met meer dan 5.700 SOA-projecten wereldwijd.

"De kracht van IBM om klanten zowel de diensten als de producten te bieden die zij nodig hebben om toegevoegde waarde te realiseren in een echte SOA-omgeving onderscheidt ons van alle andere aanbieders in de markt", aldus Robert LeBlanc, General Manager, Global Consulting Services and SOA, IBM Global Business Services. "Ons leiderschap in de markt toont aan dat IBM luistert naar wat klanten nodig hebben en hen vervolgens de mogelijkheden aanreikt om een hoger niveau van toegevoegde waarde te bereiken".

SOA is een van de snelst groeiende segmenten van de IT-industrie. Ga naar www.ibm.com/soa voor meer informatie over de SOA-mogelijkheden die IBM biedt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Sandra Glazer
IBM Corporate Communications
06-22395732
sandra.glazer@nl.ibm.com

Bron: Verslag AMR Research, Inc.: "SOA: The State of the Market," van Ian Finley, dinsdag 18 december 2007.

IBM, WebSphere en het IBM e-business-logo zijn merken van International Business Machines Corporation. Meer informatie over merken van IBM vindt u op www.ibm.com/legal/copytrade.shtml (US)

Andere benamingen van bedrijven, producten of diensten kunnen merken zijn van derden. Verklaringen met betrekking tot toekomstige ontwikkelingsplannen van IBM zijn alleen bedoeld voor planningsdoeleinden en kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd of ingetrokken. Prijzen kunnen variëren.