Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 11 januari

Regio, 11-01-2008

Zwaar gewond na frontale aanrijding

IJMUIDEN- 11 januari. Omstreeks 09.00 uur vond er een frontale aanrijding plaats op de Kanaaldijk, waarbij een auto en een vrachtwagen betrokken waren. Door nog onbekende oorzaak kwam de auto op de weghelft van de tegemoetkomende vrachtwagen terecht. De 51-jarige automobilist uit Santpoort-Noord raakte als gevolg van de botsing bekneld in zijn auto en is door de brandweer uit het voertuig bevrijd. De traumahelikopter is ter plekke geweest, ambulancepersoneel heeft het zwaar gewonde slachtoffer overgebracht naar het AMC in Amsterdam. De 43-jarige vrachtwagenchauffeur, uit Hoogvliet, raakte niet gewond. Hij is voor verhoor meegenomen naar een politiebureau.

De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. De weg is als gevolg van de afhandeling van de aanrijding enige tijd afgesloten geweest.

Rijbewijs kwijt na veel te hard

UITGEEST- 10 januari. Politiemensen hielden tussen 11.30 en 12.30 uur een snelheidscontrole op de N203. Van één van de bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd. De 39-jarige automobilist uit Heiloo reed maar liefst 157 km/u, waar 80 de maximum snelheid is.

Meisje beroofd van fiets

HAARLEM- 10 januari. Een 17-jarige inwoonster van Haarlem is omstreeks 18.50 op de Rijksstraatweg beroofd van haar fiets.

Zij fietste op het fietspad toen zij werd gepasseerd door een fietser met een passagier. Deze passagier sprong van de fiets en dwong het meisje te stoppen. Toen het slachtoffer weg probeerde te komen, bedreigde hij haar eerst verbaal, maar pakte vervolgens een mes en dwong haar de fiets af te staan.

Verdachte aangehouden voor diefstal stofzuiger

BEVERWIJK- 10 januari. Politiemensen hielden rond 13.00 uur een 29-jarige Haarlemmer aan voor diefstal.

De verdachte had even daarvoor bij een elektronicazaak aan de Breestraat een stofzuiger weggenomen. Hij kon korte tijd na de diefstal, op basis van signalement, op het perron van het treinstation worden aangehouden. De Haarlemmer is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. Hier bleek dat de man nog twee maanden gevangenisstraf open had staan.

Winkeldief aangehouden

HAARLEM-10 januari. Een 34-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats is omstreeks 18.00 uur aangehouden voor winkeldiefstal.

De man wilde een kledingwinkel in de Grote Houtstraat verlaten, toen een oplettende getuige zag dat er prijskaartjes aan de kleding van de verdachte hingen. De beveiliging van de zaak heeft de man staande gehouden en overgedragen aan de inmiddels gealarmeerde politie. Aangezien de man niet de Nederlandse nationaliteit bezit, moest hij het proces-verbaal, een bedrag van 200 euro, direct betalen.

Gestolen auto te water

HAARLEM- 11 januari. Omstreeks 08.30 uur werd door personeel van Rijkswaterstaat een auto te water aangetroffen naast de Robert Nurksweg. Zij alarmeerden de politie, waarop een agent te water ging om te zien of er nog mensen in het voertuig zaten. Dit bleek niet het geval. Ook een onderzoek door de brandweer in het water leverde geen resultaat op. Al snel bleek de auto enige uren daarvoor gestolen te zijn bij een camping aan de Lieoever. De auto is uit het water getakeld, de rechtmatige eigenaar is in kennis gesteld.

Verwarde man aangehouden

HAARLEM- 11 januari. De politie heeft omstreeks 01.30 uur in een woning aan de Hannie Schaftstraat een 46-jarige man aangehouden. De man had aangegeven zijn woning op te willen blazen, daarnaast zou hij wapens in huis hebben.

Na tussenkomst van een korpsonderhandelaar heeft de man zijn woning verlaten. Door personeel van een Arrestatieteam is de man, die in verwarde toestand was, aangehouden. In de woning werd een sabel en een dolk aangetroffen, deze zijn in beslag genomen. De man is overgebracht naar een ziekenhuis en zal in een zorgtraject worden geplaatst.

Fikse boete na onbehoorlijk verkeersgedrag

HOOFDDORP- 10 januari. Een 60-jarige inwoner van Abbenes heeft omstreeks 20.30 een bekeuring van 200 euro gekregen vanwege onbehoorlijk gedrag in het verkeer.

De man passeerde via een vluchtheuvel een aanrijding op de N201 en nam onderwijl twee pionnen mee onder de motorkap. Politiemensen reden achter de man aan en gaven hem diverse volgtekens waarop de man niet reageerde. Bij het Leenderbos werd de man tot stoppen gedwongen. De automobilist gedroeg zich echter zeer recalcitrant en wilde alsnog doorrijden. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Dit mocht hij enige tijd later, met de bekeuring op zak, weer verlaten.

Hennepkwekerij aangetroffen; gaspistool in beslag genomen

HAARLEM, 10 januari. Politiemensen hielden omstreeks 06.00 uur in een woning aan de Oude Kruisweg een 48-jarige Haarlemmer aan. In de woning van de verdachte werd, naast een kleine hoeveelheid harddrugs, een hennepkwekerij van 100 planten aangetroffen. Nader onderzoek verwees naar een woning aan de Sandifortstraat, hier werd een gaspistool gevonden. De drugs en het wapen is in beslag genomen, de kwekerij wordt vernietigd.