Gemeente Rotterdam

Op woensdag 9 januari 2008 heeft de commissie Fysieke Infrastructuur, Buitenruimte en Sport een bezoek gebracht aan de wijk Vreewijk. De aanleiding voor dit bezoek was de presentatie van de concept-wijkvisie voor deze wijk.

Tijdens vorige commissievergaderingen hebben bewoners klachten geuit over de slechte communicatie met de corporatie Com.Wonen over de sloopplannen voor een aantal woningen.
De commissie kreeg in het Zalencentrum Rustburcht een presentatie door mevrouw Drijver, directeur Com.Wonen over de aanleiding tot het opstellen en het doel van een wijkvisie. Daarnaast gaf zij ook een korte toelichting op de inhoud van deze visie. Hierna gaf de heer Yesildal, portefeuillehouder van de deelgemeente Feijenoord, een korte toelichting op de procedure voor de vaststelling van deze wijkvisie door de deelgemeente.

Na afloop van dit onderdeel van het bezoek werd het gezelschap in drie groepen verdeeld. Onder leiding van een medewerker van Com.Wonen maakten de commissieleden een wandeling door een gedeelte van de wijk.

Het bezoek werd afgesloten met een lunch in het Zalencentrum. Tijdens deze lunch reageerde een aantal bewoners op de wijkvisie en op hun contacten met de corporatie Com.Wonen.

Bron: Griffie, 11-01-2008