Gemeente Rotterdam

Op dinsdag 8 januari heeft de commissie Maatschappelijke Ondersteuning, Volksgezondheid en Participatie een bezoek gebracht aan de Volksuniversiteit en het Chinese bejaardenhuis Wah Fook Wui in het kader van de externe oriëntatie over ouderenbeleid.

De commissie volgde op de Volksuniversiteit een deel van de les van de heer Cees Lafeber (docent Literatuur en Bijbel) over de Zuid-Afrikaanse dichteres en winnares van de P.C. Hooftprijs Elisatbeth Eybers (1915-2007).

De commissie liet zich op de Volksuniversiteit informeren over het Middelbaar Onderwijs voor Ouderen (MOVO), de contouren van het gemeentelijk ouderenbeleid (door de dienst SoZaWe) en over de activiteiten van Stichting Pluspunt Rotterdam (expertisecentrum voor senioren en participatie) en de Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Delfshaven (SMDD), waar professionele maatschappelijk werkers en ouderenwerkers werkzaam zijn.

Directeur Y. Cheung heet de commissie welkom in het ontmoetingscentrum voor Chinese ouderen (tevens bejaardenhuis) Wah Fook Wui. De commissie sprak daar tijdens de lunch met vertegenwoordigers van de Seniorenadviesraad Delfshaven, de stichting Anders Ouder Worden (AOW) en bewoners van het Chinese bejaardenhuis.

Bron: Griffie, 11-01-2008