Champagnetoast Minister van der Hoeven op HorecaVakPunt
Persbericht 8 januari 2008
Champagnetoast Minister van der Hoeven op HorecaVakPunt
Amsterdam, 8 januari 2008 - Met een champagnetoast gaf minister Van
der Hoeven tijdens de Horecava 2008 op 7 januari het officiële
startsein voor HorecaVakPunt. In dit project komen leermeesters,
leerbedrijven en ROCs met initiatieven om het praktijkleren in de
horeca te vernieuwen. Ingrid van Eeghem, directeur van restaurant De
Karpendonkse Hoeve, gaf de minister een korte uitleg.
Het Ministerie van Economische Zaken ondersteunt HorecaVakPunt met
subsidie uit de regeling Beroepsonderwijs in Bedrijf. Binnen het
project worden oplossingen bedacht die een standaard moeten vormen
voor de invulling van het praktijkleren in het competentiegerichte
beroepsonderwijs in de horeca. Van der Hoeven prees het initiatief.
Zij gaf aan dat het van belang is dat er continu gewerkt wordt aan het
vakmanschap van jonge beroepsbeoefenaars in alle sectoren van de
horeca. Zij vormen immers de toekomst van uw bedrijfstak. Daarvan
hebben bedrijven en scholen profijt, maar zeker ook wij: de gasten. Ik
vind het fijn dat u hierbij gebruikmaakt van onze regeling. Vervolgens
opende de minister de website www.horecavakpunt.nu.
: V.l.n.r.: Leo Bruijn (voorzitter
stuurgroep HorecaVakPunt), minister Van der Hoeven en Ingrid van
Eeghem.
Dertig leermeesters/leerbedrijven en vier ROCs werken samen binnen
HorecaVakPunt. Zij maken gebruik van kennis, instrumenten en
hulpmiddelen die reeds beschikbaar zijn, maar zullen ook nieuwe
instrumenten en ICT-toepassingen laten ontwikkelen. Er wordt begonnen
met bbl-opleidingen (werkend leren) voor kok en gastheer/-vrouw op
niveau 2.
De resultaten van HorecaVakPunt komen beschikbaar voor alle ROC's die
op deze wijze het praktijkleren met de leerbedrijven in de horeca
willen vormgeven. De nieuwe instrumenten zullen ook bruikbaar zijn
voor de niet-ambachtelijke horeca.
HorecaVakPunt is opgericht door: Horeca Branche Instituut,
Gastvrijheidsgilde, Koksgilde, Gilde van Nederlandse Meesterkoks,
Euro-Toques, de Société des Maîtres dHôtels, FNV Horeca, CNV Horeca,
De Unie, Kenwerk en Koninklijk Horeca Nederland. De vier ROCs in het
samenwerkingsverband zijn: Zadkine (Rotterdam), ROC van Amsterdam, ROC
Eindhoven en Koning Willem I College (Den Bosch).
---
Noot voor de redactie -
Koninklijk Horeca Nederland