Koninklijk Horeca Nederland

Champagnetoast Minister van der Hoeven op HorecaVakPunt

Persbericht 8 januari 2008
Champagnetoast Minister van der Hoeven op HorecaVakPunt Amsterdam, 8 januari 2008 - Met een champagnetoast gaf minister Van der Hoeven tijdens de Horecava 2008 op 7 januari het officiële startsein voor HorecaVakPunt. In dit project komen leermeesters, leerbedrijven en ROCs met initiatieven om het praktijkleren in de horeca te vernieuwen. Ingrid van Eeghem, directeur van restaurant De Karpendonkse Hoeve, gaf de minister een korte uitleg.

Het Ministerie van Economische Zaken ondersteunt HorecaVakPunt met subsidie uit de regeling Beroepsonderwijs in Bedrijf. Binnen het project worden oplossingen bedacht die een standaard moeten vormen voor de invulling van het praktijkleren in het competentiegerichte beroepsonderwijs in de horeca. Van der Hoeven prees het initiatief. Zij gaf aan dat het van belang is dat er continu gewerkt wordt aan het vakmanschap van jonge beroepsbeoefenaars in alle sectoren van de horeca. Zij vormen immers de toekomst van uw bedrijfstak. Daarvan hebben bedrijven en scholen profijt, maar zeker ook wij: de gasten. Ik vind het fijn dat u hierbij gebruikmaakt van onze regeling. Vervolgens opende de minister de website www.horecavakpunt.nu.

: V.l.n.r.: Leo Bruijn (voorzitter stuurgroep HorecaVakPunt), minister Van der Hoeven en Ingrid van Eeghem.

Dertig leermeesters/leerbedrijven en vier ROCs werken samen binnen HorecaVakPunt. Zij maken gebruik van kennis, instrumenten en hulpmiddelen die reeds beschikbaar zijn, maar zullen ook nieuwe instrumenten en ICT-toepassingen laten ontwikkelen. Er wordt begonnen met bbl-opleidingen (werkend leren) voor kok en gastheer/-vrouw op niveau 2.

De resultaten van HorecaVakPunt komen beschikbaar voor alle ROC's die op deze wijze het praktijkleren met de leerbedrijven in de horeca willen vormgeven. De nieuwe instrumenten zullen ook bruikbaar zijn voor de niet-ambachtelijke horeca.

HorecaVakPunt is opgericht door: Horeca Branche Instituut, Gastvrijheidsgilde, Koksgilde, Gilde van Nederlandse Meesterkoks, Euro-Toques, de Société des Maîtres dHôtels, FNV Horeca, CNV Horeca, De Unie, Kenwerk en Koninklijk Horeca Nederland. De vier ROCs in het samenwerkingsverband zijn: Zadkine (Rotterdam), ROC van Amsterdam, ROC Eindhoven en Koning Willem I College (Den Bosch).
---

Noot voor de redactie -