Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Zuiderkerkprijs naar Noordkop in Westerpark

17 december 2007

De Zuiderkerkprijs 2007 is gewonnen door project Noordkop aan de Spaarndammerdijk 1-11 in stadsdeel Westerpark. Ons stadsdeel hoorde met De Drie Bouwmeesters in Buurt Ne9en tot de drie genomineerden. De andere gegadigde was het Luycksterrein. Twee maal eerder slaagde Geuzenveld-Slotermeer er wel in de prijs in de wacht te slepen met een project in Buurt Ne9en: in 2004 met de Geuzentuinen, onderdeel van het vernieuwingsproject Geuzenbaan en in 1998 met het project De Kleine U.

Jaarlijkse prijs
Elk jaar gaat de Zuiderkerkprijs naar de opdrachtgever en architect van het beste woningbouwproject in Amsterdam. Voor 2006/2007 nomineerde de jury drie projecten, waaronder De Drie Bouwmeesters, een project van Vesteda en architect Ton Venhoeven in opdracht van de Alliantie. Wethouder Herrema reikte de prijs donderdag 13 december uit in de Zuiderkerk. Die dag was ook de uitreiking van de Geurt Brinkgreve Bokaal, voor de opdrachtgever van het beste renovatieproject in de stad.
De Drie Bouwmeesters
De Drie Bouwmeesters

Piet Dikken, wethouder stedelijke vernieuwing van stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer:
Ik had natuurlijk graag gezien dat het stadsdeel voor de derde keer de prijs had gekregen. Maar toch ben ik erg trots op de nominatie. We hebben veel mooie bouwprojecten in ons stadsdeel. Zo heeft het Parkrandgebouw ook veel aandacht getrokken. Alleen al de nominatie voor De Drie Bouwmeester toont aan dat we het goed doen in Geuzenveld-Slotermeer met de Stedelijke Vernieuwing. Het wordt nu goed zichtbaar dat Geuzenveld-Slotermeer een prachtig stadsdeel wordt. Zo gaan we met extra enthousiasme verder aan het werk om te zorgen dat Geuzenveld-Slotermeer verandert!"