Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 11 januari 2008

Zaanstreek-Waterland, 11-01-2008

Grote verkeerscontrole Middenbeemster
Middenbeemster, 10 januari 2008
De politie heeft donderdagmiddag tussen 09.00 en 14.00 uur samen met de Belastingdienst een grote verkeerscontrole gehouden op de zoutopslag in Middenbeemster. In verband met de stakingsacties werden er alleen voor zwaardere overtredingen bekeuringen uitgedeeld. Dertig actiebonnen werden uitgeschreven. Onder meer voor het rijden zonder gordel, het niet kunnen tonen van het rijbewijs, een defecte losbreekreminrichting, een defecte knipperverlichting en een verlopen APK. Voor andere overtredingen werden wel echte boetes uitgereikt. Zoals aan een bestuurder die te veel had gedronken en een bestuurder die een honkbalknuppel had liggen naast zijn bestuurdersstoel. Drie auto's reden onverzekerd rond en er is 1160,- aan openstaande vonnissen gevorderd. Ook bestuurders die rondreden met een ongeldig verklaard rijbewijs, met een geschorst kenteken, die niet-handsfree belden en die met losliggende lading reden werden bekeurd. Een taxichauffeur die met 3 gladde banden reed kreeg ook een bon.

Politie zoekt getuigen van drie auto-inbraken
Middenbeemster, 9 januari 2008
De politie zoekt getuigen van de inbraak in twee vrachtwagens en een personenauto in Middenbeemster op woensdag 9 januari. De auto-inbraken werden gepleegd op klaarlichte dag. Wellicht zijn de drie inbraken door dezelfde persoon gepleegd, aangezien de werkwijze steeds dezelfde was: het inslaan van een zijruit. De personenauto stond op het parkeerterrein van het gemeentehuis aan de Rijn Middelburgstraat. Uit de auto zijn koelelementen ontvreemd. De twee vrachtwagens stonden geparkeerd aan de Insulindeweg. Van beide voertuigen werd de zijruit ingeslagen. De navigatiesystemen en een mobiele telefoon zijn gestolen.
Alledrie de inbraken vonden plaats op woensdagmiddag tussen 13.00 en 17.00. Omdat de inbraken op drukke plekken plaatsvonden, hoopt de politie dat omstanders iets gezien hebben. Getuigen worden verzocht zich te melden bij het wijkteam Beemster/Zeevang via 0900-8844.

Vrouw aangehouden voor mishandeling
Zaandam, 11 januari, 09:56 uur
Vrijdag 11 januari ontaardde een ruzie tussen huisgenoten in Zaandam in mishandeling. Als gevolg daarvan is een 37-jarige man met diverse verwondingen naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. Zijn 34-jarige huisgenote is aangehouden en nog diezelfde ochtend voorgeleid aan de hulpofficier van justitie. In de middag is de vrouw op last van justitie heengezonden.
De vrouw zou haar huisgenoot hete thee in het gezicht hebben gegooid en met een mok enkele malen in het gezicht hebben geslagen. Bovendien zou zij in zijn arm hebben gebeten. De vrouw, die ook lichte verwondingen opliep, beriep zich op zelfverdediging en deed op haar beurt aangifte tegen de man.