Gemeente Zijpe


2008-01-11 Programma week van de respijtzorg
folder week van de respijtzorg.jpg

Zorgen voor een zieke of gehandicapte in de naaste omgeving lukt meestal goed. Maar soms wordt mantelzorg zwaar. Het huishouden komt in de knel. Of de mantelzorger komt niet meer aan zichzelf toe. Dan is het tijd voor een steuntje in de rug!

Respijtzorg: even vrijaf
Er is vervangende hulp mogelijk, zoals een oppas aan huis, een logeerhuis of een zorgboerderij. Zo kan de mantelzorger de zorg langer volhouden.

Week van de Respijtzorg
De Week van de Respijtzorg laat zien welke mogelijkheden er voor mantelzorgers zijn om even vrijaf te nemen. De activiteiten zijn gericht op mantelzorgers en verzorgden, beleidsmedewerkers en medewerkers van instellingen.

Logeerhuizen houden Open Dag
Een logeerhuis kan de zorg van de mantelzorger voor een kind of een partner even uit handen nemen. Bijvoorbeeld omdat het kind of de partner graag alleen op een korte vakantie wil, maar daartoe niet zelfstandig in staat is. Of omdat de mantelzorger eens een weekendje voor zichzelf wil. Logeerhuizen zetten tijdens de Week hun deuren wijd open. U krijgt tijdens de open dag een rondleiding en een uitleg over de werkwijze van de logeerhuizen.

* Logeerhuis Zuid-Scharwoude (Stichting Philadelphia): 23 januari 14.00 - 17.00 uur, Elzenlaan 14 Zuid-Scharwoude. Voor meer informatie: Esther Versteeg en Paul Hoogervorst, 072-5768825, p.hoogervorst@philadelphia.nl

* Logeerhuis De Palatijn: 25 januari 10.00 - 17.00 uur, Dillenburgstraat 1 Alkmaar.