Leefbaar Rotterdam

vrijdag, januari 11, 2008

Buitenlandse bijstandstrekkers krijgen gratis zorgverlof

Mensen in de bijstand mogen voortaan naar familieleden in het buitenland wanneer deze ziek zijn. De gemeente betaalt de bijstand in die gevallen gewoon door.

Dat bijstand nodig is, staat voor Leefbaar Rotterdam vast. We zijn een te beschaafd land om mensen te laten verhongeren. Wel dient iedereen in de bijstand waar mogelijk een bijdrage aan de maatschappij te leveren en moeten we deze mensen zo snel mogelijk aan het werk krijgen. Daarom is iedereen met bijstand verplicht om beschikbaar te zijn voor werk of cursus. Een trip naar het buitenland mocht daarom niet langer duren dan vier weken.

Enkele maanden na de verkiezingen bedankte de PvdA haar stemmers door het stadsbestuur de opdracht te geven om mensen met familie in het buitenland twee weken extra (onbetaald) verlof te gunnen. Het college heeft inmiddels besloten nog ruimhartiger te zijn: tijdens dit verlof wordt de bijstand gewoon doorbetaald. Op zoek gaan naar werk hoeft in die periode even niet. Mensen zonder familie in het buitenland krijgen deze voorkeursbehandeling uiteraard niet.

Hoe lang dit zorgverlof mag duren wilde wethouder Schrijer nog niet vertellen. Daar wordt nog aan gewerkt. Leefbaar Rotterdam raadslid René Schuurman vreest dat dit veel langer zal worden dan de gevraagde twee weken: Ook daarin zal dit stadsbestuur nog ruimhartiger zijn dan de PvdA-fractie oorspronkelijk had gevraagd.

Leefbaar Rotterdam vindt dat deze nieuwe regeling de spuigaten uit loopt. René Schuurman: De werkende Rotterdammer betaalt al voor de vakantie van mensen in de bijstand. Daar kun je al vraagtekens bij zetten, want wat moet iemand die niet werkt met vakantie? Om de regeling nu speciaal voor allochtonen uit te breiden, gaat echt te ver. Dit stadsbestuur is de schaamte voorbij.

Wanneer meer bekend is over de duur van het gratis zorgverlof, zullen wij u verder berichten.

Door Woody op 2008 01 11

Kan iemand mij even een teiltje aanreiken?
Page 1 of 1 pages
Je moet geregistreerd en ingelogd zijn om commentaar te kunnen geven...
Rechts boven in de hoek kunt u dit doen.