Provincie Noord-Holland

Fiets favoriet bij Noord-Hollanders

11-1-2008

De fiets, een oerhollands vervoermiddel, is nog steeds favoriet bij Noord-Hollanders. Wandelen doen inwoners van de provincie het liefst in de duinen van IJmuiden en in de ranglijst van musea staat het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen bovenaan.

Zo staan de zaken er momenteel voor op www.watkiesjij.nu: de website van de provincie Noord-Holland waar iedereen kan stemmen op zijn favoriete vervoermiddel, wandelroute of museum. Via deze site laat de provincie zien wat Noord-Holland voor de samenleving doet.

Welk vervoer kies jij?

Vervoer
De fiets haalt in de categorie vervoer ruim 34% van de stemmen. Op twee en drie staan de auto (20%) en buslijnen die het college wil opheffen (16%). Skaten is op zijn retour (0,7%) en kan nog wel wat stemmen gebruiken.

Wandelroute
De duinen van IJmuiden staan met ruim 17% van de stemmen fier bovenaan in het lijstje Wandelroutes. Goede tweede is het Nationaal Park Zuid-Kennemerland (12%), op de voet gevolgd door de Schoorlse Duinen (10%). Maar weinig bezoekers wandelen graag in het Amsterdamse Bos dat kon rekenen op nog geen 0,5% van de stemmen.

Musea
Nummer 1 in het lijstje met favoriete musea is het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen (24%). Nummer 2 en 3 zijn respectievelijk Teylers Museum in Haarlem (17%) en het Singer Museum in Laren (14%). Onderaan de lijst prijkt het Muider Muizenfort Museum (0,5%).

En wat kies jij?
Ga naar watkiesjij.nu en maak jouw favoriet nummer 1! Het populairste museum, vervoermiddel en wandelgebied worden door de provincie op een bijzondere manier in het zonnetje gezet.

Nieuwsredactie