Politiebond ACP

11 januari 2008

Even ademhalen

Categorie: ACP - nieuws, Actueel

Is de CAO inzet van de ACP nog steeds hetzelfde? Ja natuurlijk.

De ACP is druk bezig met de voorbereidingen voor de acties van volgende week. Die worden dan weer opgevoerd. Voordat we de nieuwe week ingaan, is het tijd om even adem te halen en kort terug te kijken op het proces tot nu toe ... Lees even mee.

Even terugkijken
Sinds september vorig jaar hebben de ACP en de andere bonden 6 keer onderhandeld met minister Ter Horst voor een nieuwe politie CAO. De inzet van de ACP is vastgesteld op de Algemene Vergadering van 15 juni in Amersfoort. Die Goud Waard-inzet kan je terugvinden op onze website. Hij bevat 12 punten, waarbij de nadruk ligt op inkomen. Onze boodschap is duidelijk: een netto inkomensstijging voor iedereen die bij de politie werkt van 200 euro per maand.

Actie
Zes keer onderhandelen heeft tot niets geleid. De minister zegt steeds waardering te hebben voor politiemensen, maar ze voegt de daad niet bij haar woord. De ACP heeft na de laatste informele onderhandeling een ronde door het land gemaakt en de leden geraadpleegd. Wij willen dit, de minister wil dat. Wat moet er nu gebeuren? Het antwoord was helder: actie!
Als er dan actiegevoerd wordt, moet wel duidelijk zijn waarvoor je dat doet. Ook de `tegenpartij' moet van het zogeheten actiedoel op de hoogte gebracht worden. Anders kom je natuurlijk nooit weer bij elkaar aan tafel. Op 12 december heeft de ACP daarom een brief gestuurd naar de minister. Daarin wordt uitgelegd dat wij actievoeren om tot een netto inkomensverbetering van 200 euro netto per maand te komen. Dat is dus maandelijks 200 euro meer in de portemonnee, het meest belangrijke onderwerp volgens onze leden. Ook onderwerpen als perspectief, scholing, ORT etc zullen tijdens de onderhandeling aan bod komen. De kaarten liggen namelijk weer helemaal open als we opnieuw met de minister aan tafel gaan!

Kijk mee, doe mee
De ACP is al sinds november 2006 (!) bezig met Goud Waard: jij vertelt ons wat jij belangrijk vindt. Onze Goud Waard inzet is daar het resultaat van. Die staat als een huis. We communiceren transparant: jij kijkt mee in elke fase van het onderhandelingsproces, want het gaat om jouw CAO. En daarom ben je tenslotte lid van de vakbond. Op de site en in Politiebericht houden we je zo goed mogelijk op de hoogte. Heb je dan nog vragen? Stuur ons een mailtje!

Wat betekent dat?
Wij voeren samen actie voor een goede CAO. Iedereen weet waarvoor we dat doen: 200 euro netto erbij voor alle collega's bij de politie. Op welke manier we dat resultaat behalen, is aan onze onderhandelaars. Met het resultaat komen we terug op de werkvloer. Jij als lid mag dan je eindoordeel geven: is dit een goed CAO akkoord of niet? Jij hebt straks het laatste woord.

---