Ingezonden persbericht


Pianorecital Nikolai Lugansky in grote zaal Philharmonie

Op vrijdag 11 januari 2008 om 20.15 uur geeft pianist Nikolai Lugansky een recital in de Grote Zaal van de Philharmonie. Op het programma staan werken van Schumann, Prokofjev en Liszt. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij de Philharmonie via www.philharmonie.nu, de bestellijn 0900 - 5 111 222, aan de kassa en (beperkt) bij cd- en dvd-speciaalzaak Bruno Klassiek te Haarlem. Het recital maakt deel uit van de serie Bruno Klassiek Presenteert, georganiseerd door Bruno Klassiek. Dit concert is Lugansky's recitaldebuut in Haarlem.

De Russische pianist Nikolai Lugansky (1972) is een fenomeen. Lugansky beschikt over uitzonderlijk technische gaven, maar maakt geen show van zijn virtuositeit. Hij musiceert open en eerlijk, op een krachtige en gepassioneerde wijze maar toch met diepgang en raffinement. NRC schreef: "Ogenschijnlijk is zijn integere pianospel bijna ascetisch, maar van binnen woedt een vulkaan." Op zijn zeventiende maakte Lugansky zijn sensationele debuut in Nederland, toen hij de zieke Maria João Pires op het laatste moment verving. Hij won verschillende internationale competities, zoals het Tsjaikovsky concours in 1994. Al drie keer speelde hij in de Amsterdamse Meesterpianistenserie.

Het programma van vrijdag 11 januari 2008: Robert Schumann Faschingsschwank aus Wien op.26, Sergej Prokofjev Romeo & Julia op. 75 (selectie van 7 delen) en Franz Liszt selectie uit Années de pèlerinage, Études d'exécution transcendante (selectie van 4 delen).

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij de Philharmonie via www.philharmonie.nu, het bespreekburo (tel 0900 - 5 111 222) en aan de kassa (Lange Begijnestraat 11 Haarlem, ma t/m vr 10-14 uur, za 10-13 uur en een uur voor aanvang van het concert). Ook zijn kaarten te koop bij Bruno Klassiek in de Gierstraat te Haarlem (NB: hier alleen 1e rang zonder korting; reserveringen via de winkel niet mogelijk). Prijzen (inclusief garderobe en pauzedrankje): 1e rang E 29,- (E 25,- met CJP/65+/HaarlemPas/PhilharmonieCard) en 2e rang E 23,50 (E 20,- met CJP/65+/HaarlemPas/PhilharmonieCard),

Het recital op vrijdag 11 januari a.s. is onderdeel van de serie Bruno Klassiek Presenteert, een uniek initiatief van de Haarlemse cd- en dvd-speciaalzaak Bruno Klassiek. Met zijn serie slaat eigenaar Bruno Truyens een brug tussen live muziek op topniveau enerzijds en mooie uitvoeringen en opnames op cd en dvd anderzijds.

Meer informatie over de winkel is te vinden op www.brunoklassiek.nl.