Provincie Gelderland


---




|                                            |Nr.   |2008-8         |
|                                            |Arnhem|11 januari 2008|
|                                            |,     |               |
ACTIVITEITEN IN EN OM HET PROVINCIEHUIS
Periode 11 tot en met 23 januari 2008

De leden van het college van Gedeputeerde Staten vertegenwoordigen de provincie bij tal van gelegenheden. Naast de provincie organiseren verschillende instellingen en organisaties bijeenkomsten en activiteiten waar gedeputeerden en de Commissaris van de Koningin bij aanwezig zijn. Bijgaand een overzicht van de bijeenkomsten en activiteiten die in de komende periode van belang zijn.

Zaterdag 12 januari

. Commissaris van de Koningin Clemens Cornielje verricht de opening van het Fustcentrum Fruitmakers in Geldermalsen. Het Fustcentrum dient als opslag en uitgiftepunt van fust en overige verpakkingsmaterialen. Met de komst van dit pand is de dienstverlening van Fruitmasters verder geoptimaliseerd wat resulteert in meer efficiency en lagere kosten voor de telers. Het pand beslaat ruim 16.500 m² en is voorzien van 25 docks waar geladen en gelost kan worden. Het Fustcentrum is op 2 juli 2007 in gebruik genomen. De feestelijke opening gaat gepaard met een traditionele fruitmarkt en een open dag voor de consumenten. (10.00 - 12.00 uur; Fustcentrum Fruitmasters, Deilseweg 7 in Geldermalsen)
. Gedeputeerde Annelies van der Kolk is aanwezig bij de viering van het eerste lustrum van Regionaal Bureau voor Toerisme in Arnhem Nijmegen. (19.30 - 23.00 uur; Landgoed Rhederoord in De Steeg)

Woensdag 16 januari

. Gedeputeerde Marijke van Haaren is aanwezig bij de festiviteiten rondom de plaatsing van een dynamisch reisinformatiebord langs de A12 richting Utrecht ((even voor afslag 23 naar station Veenendaal-De Klomp). Het bord is onderdeel van een proef van NS om van stations een aantrekkelijke overstaplocatie te maken, vooral voor automobilisten die onderweg met files te maken krijgen. Het bord laat de reistijd zien vanaf de locatie aan de A12 tot aan Utrecht Centrum, per auto en per trein. (12.00 - 14.00 uur; Restaurant De Veenderhoeve, Stationsweg in De Klomp)

Donderdag 17 januari

. Gedeputeerde Annelies van der Kolk is aanwezig bij de opening van het Jaar van het Religeus Erfgoed in de Domkerk in Utrecht. De opening wordt verricht door prof. Mr. Pieter van Vollenhoven. 2008 is een jaar volop publieksactiviteiten met als doel: de belangstelling voor en de kennis van het religieus erfgoed in Nederland vergroten en een duurzame toekomst voor het religieus erfgoed bevorderen. (15.45 - 18.00 uur; Domkerk in Utrecht)

Zaterdag 19 januari

. Gedeputeerde Theo Peters neemt deel aan de bijeenkomst in de Gelreloge van het Gelredome in Arnhem met de corporaties over de vernieuwde rol van de corporaties: "de maatschappij vraagt steeds meer van de coporaties. Niet alleen in het bouwen en beheren van betaalbare woningen en het publieke domein, maar ook waar het gaat om sociale investeringen". (18.15 uur; Gerleloge - Gelredome in Arnhem) Maandag 21 januari

. Gedeputeerde Hans Esmeijer legt een krans bij het Monument Apeldoornsche Bosch in Apeldoorn om de slachtoffers van Het Apeldoornsche Bosch te herdenken. Op 21 januari 2008 is het 65 jaar geleden dat de Joodse psychiatrische inrichting "Het Apeldoornsche Bosch" ontruimd werd. Daarbij slaagden 150 verpleegkundigen en 80 patiënten erin te vluchten. Bijna 1.300 patiënten en 50 verpleegkundigen werden vanuit Apeldoorn op transport gesteld naar het vernietigingskamp Auschwitz. Niemand van hen overleefde. (14.00 uur; school "De Prinsenhof", Mr. Van Hasseltlaan 57 in Apeldoorn)

Woensdag 23 januari

. Commissaris van de Koningin Clemens Cornielje krijgt het eerste exemplaar van een boek over de geschiedenis van het Huis der Provincie aan de Markt in Arnhem uitgereikt. Auteur is Bob Roelofs, griffier van Provinciale Staten van Gelderland. Het is de 20e publicatie in de Arnhemse Monumentenreeks die door Stichting Monuscript wordt uitgebracht. (14.00 - 15.00 uur; locatie wordt in volgende activiteitenoverzicht vermeld)t



Provincie Gelderland