Ingezonden persbericht


Persbericht

De Transparant Hypotheek van MNF Bank genomineerd voor Hypotheekproduct van het Jaar 2008

Capelle a/d IJssel, 11 januari 2008 - De Transparant Hypotheek van MNF Bank is genomineerd voor het Hypotheekproduct van het Jaar 2008. Dit werd 8 januari bekend gemaakt door het Institute for International Research (IIR).

De verkiezing van het Hypotheekproduct van het Jaar wordt jaarlijks georganiseerd door IIR. Hypotheekproducten die zijn geïntroduceerd in het afgelopen jaar komen in aanmerking voor de prijs. Het meest innovatieve product wordt bekroond met de titel Hypotheekproduct van het Jaar. Tijdens het 17e Hypotheken Event, op 13 februari 2008, wordt het winnende product bekend gemaakt.

Het meest vernieuwende aspect van de Transparant Hypotheek van MNF Bank is dat de administratiekosten apart bij de klant in rekening worden gebracht. De hoogte van de administratiekosten bedraagt 25,- per maand, ongeacht de hoogte van het hypotheekbedrag. De administratiekosten die MNF Bank maakt voor het beheren van de hypotheek, zijn niet afhankelijk van de hoogte van de geldlening. De administratiekosten worden fiscaal gelijk behandeld als de betaalde hypotheekrente. In ruil voor de vaste administratiekosten profiteert een klant van een lager rentetarief. Daarnaast geldt dat er voor bestaande klanten geen opslag op de rente wordt gehanteerd bij renteherziening.

MNF Bank brengt deze hypotheek via geselecteerde aanbieders op de markt. Medio 2007 is de eerste Transparant Hypotheek, onder de naam Elite Hypotheek, geïntroduceerd bij Quarré. Inmiddels is de Transparant Hypotheek ook verkrijgbaar via de kantoren van De Hypotheekshop (FLEXXTRA Hypotheek) en StercK (LeefMeer Hypotheek).

Het juryrapport zegt over de Transparant Hypotheek van MNF Bank: Een stap op weg naar verdere rationalisatie van kosten in een financieel product: door administratiekosten nominaal te prijzen kan de renteopslag hiertoe komen te vervallen. Dit biedt financieel voordeel voor met name de hogere hypotheken. .


- Einde-

Over MNF Bank
MNF Bank richt zich op de ontwikkeling van hypotheken en financiële producten (zgn. white labels) voor veelal geselecteerde aanbieders. MNF Bank is een handelsnaam van ABN AMRO Hypotheken Groep B.V.. ABN AMRO Hypotheken Groep B.V. is een 100% dochter van ABN AMRO Bank N.V.

Over IIR
IIR is een kennis- en netwerkorganisatie die met specifieke (kwaliteits)conferenties en trainingen zakelijke informatie biedt, die leiden tot oplossingen en ontwikkeling van mensen en organisaties. www.iir.nl
www.hypothekenevent.nl

Noot voor de redactie:
(