Port of Rotterdam

Albert Thissen nieuwe commissaris Port infolink

10-01-2008

Rotterdam, 9 januari 2008 - Per 1 januari 2008 is Albert Thissen benoemd tot commissaris van Port infolink, de organisatie die voor de Rotterdamse haven het overkoepelende Port Community Systeem ontwikkelt.

Albert Thissen is in het dagelijks leven algemeen directeur van Hapag-Lloyd Nederland, een van de grote rederijagenten in de haven. Verder is Thissen onder meer vice-voorzitter van de Vereniging Rotterdamse Cargadoors.

Thissen: "Port infolink bewijst zich steeds meer als dé elektronische spin in het web. Naast de goede ondersteuning van het importproces en de communicatie met diverse autoriteiten in de haven, is het zaak nu tevens het exportproces verder aan te pakken. Zo wordt het Port Community Systeem echt allround en klaar om ook te worden ingezet buiten de Rotterdamse haven."

Verdere mutaties

Albert Thissen wordt in de Raad van Commissarissen van Port infolink de spreekbuis van de rederijen. Hij neemt de plaats in van André Toet, die sinds kort directeur Infrastructuur & Maritieme zaken is bij het Havenbedrijf Rotterdam en zodoende binnen de Raad van Commissarissen van Port infolink opschuift naar de functie van president-commissaris.

De Raad van Commissarissen van Port infolink bestaat hierdoor per 1 januari 2008 uit de volgende personen: president-commissaris André Toet, Nico Westpalm van Hoorn (Havenbedrijf Rotterdam), Wando Boevé (ECT), Kees van Dam (Cornelder), Wim van Sluis (Deltalinqs), Albert Thissen (Hapag-Lloyd) en Zeger van Asch van Wijck (Odfjell Rotterdam).

Over Port infolink en het Port Community Systeem

Port infolink is in 2002 opgericht door Deltalinqs, Havenbedrijf Rotterdam en Douane en heeft als doel één overkoepelend Port Community Systeem te ontwikkelen voor de haven van Rotterdam. Alle partijen in de haven kunnen op die manier efficiënt informatie met elkaar uitwisselen. Het Port Community Systeem biedt inmiddels 17 verschillende services en telt circa 3000 gebruikers. Maandelijks versturen deze ongeveer 1,25 miljoen elektronische berichten. © Port infolink