Ingezonden persbericht


Persbericht

Florius Verzilver Hypotheek genomineerd voor
Hypotheekproduct van het Jaar 2008

Amersfoort, 11 januari 2008 - De Verzilver Hypotheek van Florius is genomineerd voor het Hypotheekproduct van het Jaar 2008. Dit werd 8 januari bekend gemaakt door het Institute for International Research (IIR).

De verkiezing van het Hypotheekproduct van het Jaar wordt jaarlijks georganiseerd door IIR. Hypotheekproducten die zijn geïntroduceerd in het afgelopen jaar komen in aanmerking voor de prijs. Het meest innovatieve product wordt bekroond met de titel Hypotheekproduct van het Jaar 2008. Tijdens het 17e Hypotheken Event, op 13 februari 2008, wordt het winnende product bekend gemaakt.

De Florius Verzilver Hypotheek is genomineerd omdat het product een nieuwe standaard zet in Nederland voor het verzilveren van overwaarde.

Daarnaast krijgen klanten de unieke garantie dat er - onder gestelde voorwaarden - na verkoop van de woning geen restschuld ontstaat. Mocht de totale schuld hoger zijn dan de (marktconforme) verkoopopbrengst van de woning, dan wordt het verschil door Florius kwijtgescholden.

Dit hypotheekproduct biedt zestigplussers die een eigen woning bezitten de mogelijkheid om op een veilige manier de overwaarde uit hun huis te halen. Florius speelt hiermee in op de groeiende behoefte van zestigplus huizenbezitters om tijdens hun pensioen over meer geld te beschikken om van te genieten. De Verzilver Hypotheek van Florius is een product dat uitsluitend via het onafhankelijk intermediair wordt afgezet.

Het juryrapport zegt over de Verzilver Hypotheek: De eerste zogeheten compleet uitgewerkte reversed mortgage in Nederland; inclusief schuldsaldobescherming. Een volwaardig seniorenconcept, waarbij het eigendom van de woning volledig blijft bij de geldnemers .


- Einde-

Over Florius
Florius richt zich op de verkoop van hypotheken en financiële producten via het intermediaire kanaal. Florius is een handelsnaam van ABN AMRO Hypotheken Groep B.V.. ABN AMRO Hypotheken Groep B.V. is een 100% dochter van ABN AMRO Bank N.V. Naast hypotheken biedt Florius ook andere woongerelateerde financiële producten.

Over IIR
IIR is een kennis- en netwerkorganisatie die met specifieke (kwaliteits)conferenties en trainingen zakelijke informatie biedt, die leiden tot oplossingen en ontwikkeling van mensen en organisaties. www.iir.nl
www.hypothekenevent.nl

Noot voor de redactie:
(