Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwe vestiging advocatenkantoor met minimale secretariële ondersteuning: mogelijk dankzij digitale dicteeroplossing Morningstar Systems

Meerssen, 11 januari 2008 Advocatenkantoor Adriaanse van der Weel opent binnenkort een nieuwe vestiging in Rotterdam. Dankzij de ingebruikname van de digitale dicteersoftware van BigHand, in Nederland geleverd door Morningstar Systems, kan deze vestiging gerealiseerd worden met een minimum aan secretariële ondersteuning. Met BigHand kunnen advocaten hun dictaten namelijk digitaal opnemen en versturen naar secretaresses in één van de andere locaties van Adriaanse van der Weel, in Middelburg en Terneuzen. De secretaresses hebben dankzij het systeem bovendien meer inzicht in de werkdruk en krijgen het werk beter gespreid aangeleverd.

Bij de selectie van de juiste digitale dicteeroplossing is Adriaanse van der Weel zeer zorgvuldig te werk gegaan. Verschillende leveranciers werd gevraagd een presentatie of demonstratie te geven. Morningstar Systems wekte met BigHand een zeer goede indruk , vertelt systeembeheerder Fred Hermans. Ook de referentie die we hebben opgevraagd was erg positief. De geschetste voordelen van digitaal dicteren werden bevestigd en het bleek bovendien een zeer betrouwbaar systeem te zijn, wat voor mij als systeembeheerder natuurlijk erg belangrijk is. BigHand kan daarnaast in een terminal server omgeving functioneren. Er zijn wel meer leveranciers die beweren dat hun oplossing dat kan, maar dat blijkt in de praktijk niet zo gemakkelijk te gaan. We willen geen testgebruiker zijn voor oplossingen die zich in de praktijk nog niet hebben bewezen.

Met name voor de secretaresses zal het gebruik van BigHand veel voordelen opleveren. Zij kunnen gemakkelijker taken van elkaar overnemen en hebben beter inzicht in de nog openstaande taken. Opgenomen dictaten worden bovendien direct aangeleverd, terwijl het nu weleens gebeurt dat secretaresses een cassettebandje krijgen met meerdere dictaten die snel moeten worden uitgewerkt.

Dries Ausems van Morningstar Systems: Voor Adriaanse van der Weel zijn de baten van de overstap naar digitaal dicteren zeer direct af te leiden. Wanneer het dicteren nog steeds analoog zou plaatsvinden was het immers niet mogelijk een nieuw kantoor te starten met minimale secretariële ondersteuning. Daarnaast zal de oplossing het werk van de bestaande secretaresses aanzienlijk vergemakkelijken. Als leverancier zijn we trots op het vertrouwen dat Adriaanse van der Weel in ons stelt. We zullen de verwachtingen zeker waarmaken.

Het nieuwe kantoor van Adriaanse van der Weel wordt geopend op 1 maart, maar de uitrol van BigHand zal eind januari al zijn afgerond.

Morningstar Systems Kruisstraat 1 6231 LJ Meerssen

Tel: 043 408 6600 Fax : 043 408 6609 - e-mail: info@morningstarsystems.nl,

internet: www.morningstarsystems.nl

Over Morningstar Systems

Morningstar Systems, onderdeel van I.R.I.S. Group, is specialist op het gebied van Context Management en Enterprise Content Management. Morningstar is gericht op het verbeteren van informatie-intensieve processen binnen en tussen bedrijven. Centraal daarbij staat de samenhang tussen gestructureerde gegevensbronnen (databases, applicaties) en ongestructureerde gegevensbronnen (e-mail, tekstdocumenten, presentaties enzovoort). Morningstar ontwikkelde een aantal implementatiemethoden en technieken die hebben geleid tot een nieuwe expertise aangeduid als Context Management . Ter ondersteuning daarvan levert het bedrijf als gecertificeerd wederverkoper een aantal hoogwaardige toepassingen op het gebied van portalbouw, documentbeheer, klantbeheer, alsmede records-, workflow- en kennismanagement. Morningstar Systems is een vooraanstaand leverancier voor de advocatuur en heeft verder klanten in de sectoren petrochemie, farmachemie en financiële dienstverlening.

Morningstar Systems is opgericht in 1996 en heeft vestigingen in Meerssen (hoofdkantoor), Amstelveen en Londen (UK). Morningstar Systems was winnaar van de VIP Applicatie van het Jaar Award 2004 en 2005.

Meer informatie: www.morningstarsystems.nl

About BigHand
A Microsoft Gold Partner & Blackberry ISV Partner based out of London, Chicago and Sydney. BigHand is the leading digital dictation vendor in the global professional services sector, maintaining the five largest sites at international law firms and with more legal installations in total than all other suppliers combined. BigHand3 was nominated as "Best of Breed System of the Year" at the Legal Technology Awards for 2008 & 2007, and as New Product of the Year at the LTN Awards 2008. BigHand was named as the fastest growing legal software developer in The Sunday Times Microsoft Tech Track 100 league tables for both 2006 and 2005. BigHand was also recognised by Deloitte as one of the 500 fastest growing software vendors in Europe in 2006. Additionally BigHand was voted "Best Legal Office Technology System 2004" from votes from over 14,000 lawyers and IT managers across the legal sector at the LOTIE Awards. BigHand's leading product also won the Society for Computers & Law IT Award in 2003 for the most outstanding application of information technology to the law . Further information is available at http://www.bighand.com


---

Voor redactionele informatie (Ref.: 0108):

Influx PR Frieda Zieleman - Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn.

Tel.: 055 366 3034, e-mail: frieda@influx-pr.com