Koninklijk Horeca Nederland

Nederland kent 10 Superplätze

Persbericht 11 januari 2008

Duitse ADAC vol lof over Nederlandse supercampings
Nederland kent 10 Superplätze

Stuttgart, 11 januari 2008 - De Duitse ADAC, één van de meest toonaangevende toeristenorganisaties van Europa, heeft dit jaar 10 Nederlandse campings onderscheiden met de titel Superplatz. Deze bedrijven, allen lid van brancheorganisatie RECRON of Koninklijk Horeca Nederland, mogen een jaar lang dit predicaat voeren. Een prestatie van formaat, vergelijkbaar met de Michelin-sterren in de horeca. Vandaag ontvingen de campings deze eervolle oorkonde tijdens de CMT Stuttgart, een belangrijke internationale beurs voor caravans, motor en toerisme.

De Nederlandse bedrijven met de titel Superplatz zijn:
* Camping Tempelhof (Callantsoog)

* Kampeercentrum De Beerze Bulten (Ommen)
* Camping De Paal (Bergeijk)

* Camping De Kuilart (Koudum)

* Comfortcamping Scheldeoord (Baarland)

* Recreatiecentrum Ter Spegelt (Eersel)

* Recreatiecentrum De Wildhoeve (Emst)

* Camping Roompot Beach Resort (Kamperland)
* Camping De Kleine Wolf (Ommen)

* Recreatiepark Breebronne (Maasbree)

Nederland scoort in Europa zéér hoog met het aantal Superplatz-campings. Met maar liefst tien bedrijven behoren de Nederlandse campings gezamenlijk met de grote kampeerlanden Duitsland en Italië tot de top-3 van Superplatz landen.

ADAC vermeldt de Superplatz-titels in haar campinggids, Der Camperbibel. Deze gids is voor vele kampeerders een belangrijke leidraad om een camping uit te zoeken. Het puntensysteem in de gids loopt van 7 (laagste score) tot 1 (hoogste score) voor toiletvoorzieningen. Andere faciliteiten als standplaats, verzorging, zwembaden en andere speelvoorzieningen worden gewaardeerd met sterren. Vijf sterren is de maximale score. Om de waardering Superplatz te verkrijgen en te behouden, moeten de campings voldoen aan strenge criteria, waaronder luxe voorzieningen en ruime kampeerplaatsen die tegemoet komen aan de hoge kwaliteitseisen van de gasten. Het predicaat Superplatz is voor de kampeerder een belangrijk en vertrouwd keurmerk.

Tijdens het uitstekend verzorgde ADAC Campinggala ontvingen de campingeigenaren het Superplatz predicaat uit handen van Dhr. Stefan Thurn (hoofdredacteur Campinggids en kwaliteitsmanager ADAC).
---

Noot voor de redactie (