Ingezonden persbericht


Persbericht: Plugged meets Dutch Delight!
Op vrijdagavond 11 januari 2008 is het weer zover. Voor de vierde keer organiseert de Apeldoornse jongerenwebsite Apeldoorner.COM het muziekevenement Plugged! in Poppodium Gigant.

Dutch Delight
Dutch Delight is in 2002 opgestart door Stacey Rookhuizen als reactie op de publicaties in de media over de dalende muziekverkopen en afnemende kansen voor nieuw Nederlands talent. Na succesvolle jaren in Amsterdam vond de organisatie het begin dit jaar tijd om landelijke uitbreiding van het event in gang te zetten. Na Utrecht en Breda zal Dutch Delight door middel van de samenwerking met Apeldoorner.COM Plugged in Apeldoorn nog meer kansen bieden aan jong, onbekend Nederlands muziektalent.

Door de samenwerking met Dutch Delight wordt Plugged naar een hoger schaalniveau getild en is het mogelijk om de winnaars veel meer kansen en leuke prijzen te bieden.

Deelnemers
Wederom nemen zes acts bestaande uit Apeldoornse jongeren het tegen elkaar op. De deelnemers zijn de bands Next Thing To Normal, Julie Blue, Surreal, Anderlicht, Silver Lane en Geestdrift. Elke act krijgt in totaal vijftien minuten de tijd om zich van hun beste kant te tonen aan de aanwezige jury en het publiek.

Jury
De jury bestaat dit keer uit Jack Liemburg van de Apeldoornse band Jack & The Wildside, Emiel Pijnaker van de Apeldoornse band Yellow Pearl en Oscar Pauw, muziekdocent van het Christelijk Lyceum. Na elk optreden zal deze professionele jury zich over de performance buigen en de band/artiest voorzien van de nodige feedback. Aan het eind van de avond worden de punten van de jury bij elkaar opgeteld en is het de beurt aan het publiek om hun stem uit te brengen. Uiteindelijk zal zo de winnaar worden bepaald.

Prijzen
De winnaar van de avond mag behoorlijk in de handjes wrijven. Zij krijgen een live interview en optreden bij KinkFM met Stacey Rookhuizen, mogen optreden in bij Dutch Delight events in andere steden, dingen mee naar de landelijke Dutch Delight compilatie CD, krijgen een waardebon t.w.v. ¤ 500,- te besteden bij Embroidme, een fotoshoot bij Iimages Frisse Fotografie en een interview plus foto in De Stentor. Ook de nummer 2 en 3 mogen niet ontevreden zijn. Zij krijgen een waardebon t.w.v. ¤ 250,- en ¤ 100,- te besteden bij Embroidme en een tegoedbon te besteden bij Plato evenals alle overige deelnemers.

Extra
Plugged meets Dutch Delight zal geopend worden om 20.00 uur door Stacey Rookhuizen. In het voorprogramma staan een aantal oude bekenden. Ragtag&Bobtails (winnaar Plugged I) zal samen met MaximaaL (winnaar Plugged II) en Glashelder (deelnemer Plugged III) het publiek warm draaien voordat de competitie begint. Na het laatste optreden mag eerst het publiek stemmen en vervolgens zal, terwijl de stemmen worden geteld en de jury in beraad is, de Apeldoornse breakdanceformatie Come Correct een optreden geven.

Plugged meets Dutch Delight zal wederom gepresenteerd worden door Vilmos Pluim en natuurlijk is er weer een leuke afterparty met DJ Ovis die tevens in de pauzes voor de muziek zorgt. In Gigant Café draait DJ Jule zodat het ook daar gezellig is.

Jongerensite Apeldoorner.COM bestaat twee jaar!
Ter ere van het tweejarig bestaan van jongerensite Apeldoorner.COM is er een jubileumboekje gemaakt dat terugblikt op de hoogtepunten van de afgelopen twee jaar. Om 22.00 uur neemt wethouder Fokko Spoelstra van de Gemeente Apeldoorn een eerste exemplaar in ontvangst uit de handen van Tom van der Beek en Tom Brands van Apeldoorner.COM. Het boekje telt 80 pagina's en heeft een oplage van 5.000 stuks. Het wordt vanaf zaterdag 12 januari verspreid door de stad en is te vinden op diverse hotspots zoals Gigant Café en de VVV.

Plugged!
Jongerenwebsite Apeldoorner.COM organiseert sinds 2006 twee maal per jaar het muziekevenement Plugged in Gigant Apeldoorn, waar jonge muzikanten uit Apeldoorn en omgeving een kans krijgen zich te presenteren. Per editie strijden zes optredens om de eerste plaats. Vanaf nu is Plugged gekoppeld aan het landelijke platform Dutch Delight. Plugged meets Dutch Delight is op sommige scholen toegestaan als CKV-activiteit.

Sponsoren

Embroidme
Iimages Frisse Fotografie
De Stentor
Plato

Titel: Plugged meets Dutch Delight!
Georganiseerd door: Apeldoorner.COM
Locatie: Poppodium Gigant, Apeldoorn
Dag/datum: Vrijdag 11 januari 2008
Aanvang: 19.30 uur
Leeftijd: Alle leeftijden. Legitimatie verplicht.
Entree: ¤ 5,-

- Kijk voor meer informatie op http://www.apeldoorner.com/?p=agenda&aid=1439