Vrijdag 11 januari 2008 bij In de Knip: dubieuze veilingpraktijken

10/01/2008 08:00



Omroep MAX



Persbericht

Hilversum, 10 januari 2008

Vrijdag bij In de Knip: dubieuze veilingpraktijken
en notarissen die het niet zo nauw nemen op Nederland 2

Mensen die hun inboedel naar de veiling brengen en denken dat ze daar een mooi bedrag aan overhouden? Notarissen die het niet zo nauw nemen bij de afhandeling van een erfenis? Onderwerpen die vrijdag 11 januari a.s. de revue passeren in een nieuwe serie afleveringen van het MAX consumentenprogramma over geld en recht: In de Knip.

Presentatrice Elles de Bruin laat in deze eerste aflevering enkele gedupeerden aan het woord over de afhandeling van de veiling van hun persoonlijke bezittingen. En hun verhalen liegen er niet om. Een deskundige van de overkoepelende organisatie van veilinghouders reageert hierop en legt uit wat verwacht mag worden van een veilinghouder.

In deze aflevering wordt eveneens aandacht besteed aan de handelwijze van notarissen bij de afhandeling van erfenissen. In de Knip heeft veel klachten gekregen over de manier waarop notarissen te werk gaan. Zo vertelt de familie Kooij, dat zij al zestien jaar wachten op de afhandeling van een erfenis van een familielid. In de Knip onderzoekt deze gevoelige kwestie en geeft adviezen waarop te letten bij het uitzoeken van een notaris.

In de Knip stelt iedere week zaken aan de kaak, waarbij bedrijven en instellingen in gebreke zijn gebleven, waardoor met name vijftigplussers gedupeerd zijn. Andere onderwerpen die de komende weken te zien zijn: hoe betrouwbaar zijn relatiebemiddelingsbureaus voor ouderen, misstanden in de zorg, malafide beleggingsfondsen en te dure garanties.

In de Knip wordt voor het tweede seizoen uitgezonden.

Omroep MAX
In de Knip
Vanaf 11 januari 2008
9 weken om 19.25 uur Nederland 2

EINDE PERSBERICHT





http://www.omroepmax.nl