Nutreco NV

Friday 11 January 2008

Nutreco neemt visvoerfabriek in Japan over

Nutreco's dochteronderneming, Skretting Japan, heeft de productiefaciliteiten voor visvoer van Marine Net Co. Ltd. overgenomen. Marine Net was vóór de overname al de belangrijkste producent van visvoer voor Skretting Japan. De overname prijs bedraagt ongeveer EUR 15 miljoen, inclusief investeringen in werkkapitaal en bedrijfsmiddelen.

Nutreco verkrijgt door deze overname de grootste fabriek voor geëxtrudeerd visvoer van Japan, gevestigd in de internationale havenstad Imari. Bovendien wordt Skretting in staat gesteld om de productie verder te optimaliseren. Hiermee kan Skretting de kwaliteit, veiligheid en traceerbaarheid van zijn producten garanderen. Dit wordt in toenemende mate door de Japanse klant verlangd.

Met deze overname verstevigt Skretting haar marktpositie in Japan. De Japanse markt voor visvoer is een van de grootste ter wereld, met een productievolume van circa 600.000 ton. Het visvoer wordt voornamelijk geproduceerd voor de vissoorten yellowtail en zeebrasem. Het marktaandeel van Skretting in Japan, nu rond de 8%, zal na deze acquisitie naar verwachting verder toenemen. Na de overname heeft Skretting Japan circa 90 werknemers en een jaarlijkse omzet van EUR 45 miljoen.

Deze nieuwe stap past in de strategie van Nutreco om de visvoeractiviteiten in Japan en Azië-Pacific verder uit te breiden.


* * * * *


Nutreco Holding N.V
Nutreco Holding N.V. is een internationale onderneming voor diervoeding en visvoer die met haar kennis van voedingsmiddelenketens toegevoegde waarde wil creëren in belangrijke markten. Nutreco is selectief aanwezig in downstream posities binnen de voedingsmiddelenketen. Nutreco's Business Groups, die elk uit verschillende Business Units bestaan, kennen meer dan 100 vestigingen voor productie en verwerking in ruim 25 landen met in totaal ongeveer 9.000 medewerkers.

Nutreco's omzet in 2006 bedroeg EUR 3.009 miljoen. Nutreco Holding N.V. is genoteerd aan de Officiële Markt van Euronext Amsterdam en is opgenomen in de Amsterdam Midkap Index en de Euronext 150 Index.