Vopak NV

Persbericht

Vopak rondt verkoop van niet-tankopslag
activiteiten in de VS af

Rotterdam, 11 januari 2008


· Verkoop van afvalverwerking en spoorwegwagonreiniging in de VS
· Bedrijfsresultaat 2007 exclusief bijzondere posten van rond de EUR 270 miljoen

Vopak heeft op 31 december j.l. de activiteiten met betrekking tot afvalverwerking in South Carolina en spoorwegwagonreiniging in Texas en Georgia in de VS verkocht. Met deze verkoop is het strategische initiatief om zich volledig op tankopslagactiviteiten te richten in de VS afgerond.

De verkoop heeft geresulteerd in een beperkte boekwinst, die als bijzondere bate zal worden verantwoord.

Het jaar 2007 is voor Vopak zeer succesvol verlopen. Het bedrijf heeft de wereldwijde opslagcapaciteit opnieuw verder uitgebreid en ook het financiële bedrijfsresultaat is verder verbeterd. Over de komende jaren blijft Vopak zeer positief gestemd; een groot deel van de opslagcapaciteit is op basis van meerjarige contracten verhuurd en de vraag naar op- en overslagdiensten is onverminderd hoog. Vopak blijft ook de komende jaren opslagcapaciteit toevoegen om aan deze toenemende marktvraag tegemoet te komen.

Het bedrijfsresultaat over 2007, exclusief bijzondere posten, zal naar verwachting rond de EUR 270 miljoen uitkomen, onvoorziene omstandigheden daargelaten (2006: EUR 220 miljoen). De cijfers zijn nog niet door de externe accountant gecontroleerd. De definitieve jaarcijfers over 2007 zullen op 7 maart 2008 bekend worden gemaakt door middel van een persbericht.

`Toekomstgerichte uitspraken'
Dit document bevat uitspraken waarin een vooruitblik wordt gegeven. Deze uitspraken zijn gebaseerd op thans beschikbare plannen en projecties. Gezien de dynamiek van de markten en de omgeving waarin wij onze logistieke diensten in 30 landen aanbieden, kunnen wij de juistheid en volledigheid van dergelijke verklaringen niet garanderen. Eventuele onvoorziene omstandigheden betreffen ondermeer bijzondere baten en lasten, onverwachte economische, politieke en valutaontwikkelingen en mogelijke veranderingen in IFRS-verslaggevingsregels.
De verklaringen waarin een vooruitblik wordt gegeven moeten altijd worden beoordeeld in het kader van gebeurtenissen, risico's en onzekerheden in de markten en omgeving waarin Vopak opereert. Mogelijk kunnen deze factoren ertoe leiden dat de uiteindelijk behaalde resultaten materieel afwijken.

Voor meer informatie
Koninklijke Vopak N.V.
Corporate Communication & Investor Relations Rolf Brouwer
Telefoon : 010 ­ 400 2777
E-mail : corporate.communication@vopak.com Website : www.vopak.com

Profiel Vopak
Koninklijke Vopak N.V. is 's werelds grootste onafhankelijke tankterminal operator, gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare en gasvormige chemie- en olieproducten. Desgewenst levert Vopak logistieke diensten voor klanten van de terminal. Vopak exploiteert 74 terminals met een opslagcapaciteit van ruim 21 miljoen cbm in 30 landen. Deze liggen op strategische plaatsen ten opzichte van de gebruikers en de belangrijkste vaarroutes. Klanten zijn overwegend ondernemingen uit de chemische en olie-industrie voor wie Vopak een grote verscheidenheid aan producten opslaat die zijn weg naar een groot aantal industrieën vindt.


---- --