Zeehondencreche Pieterburen

Landrover voor EHBZ-team Zuid-Holland Kees Kooiman, Lenie en de Defender

Met het overhandigen van de autosleutels gaf Lenie 't Hart een fraaie Landrover Defender occasion aan Kees Kooiman, de enthousiaste EHBZ-er (Eerste Hulp Bij Zeehonden) van de regio Noordwijk en wijde omgeving. "Er zitten wel een paar deukjes in, maar technisch is het een prima wagen waar je nog jarenlang plezier van kan hebben", lachte Lenie. Bijna dagelijks is Kees Kooiman, vaak samen met leden van zijn EHBZ-team langs het strand te vinden. Er komen veel meldingen binnen van aangespoelde zeehonden, dolfijnen en bruinvissen. "De levende zijn natuurlijk het leukste", zegt Kees, "maar ook alle kadavers verzamelen wij."
Tot voor kort kon het team vaak gebruik maken van een auto van de Reddingsbrigade. Maar door veranderde regelgeving en door uitbreiding van het werkgebied werd dat steeds lastiger. Daarom besloot de Zeehondencrèche om het EHBZ-team een eigen fourwheeldrive te geven, zodat ze op ieder moment kunnen uitrukken. Want vooral bij levende dieren is haast altijd geboden.

Dit is de tweede terreinwagen van de crèche die langs de kust is gestationeerd. Ook in Zeeland rijdt een Zeehondencrèche EHBZ-auto rond.
Kees en zijn team zijn dolblij met de nieuwe aanwinst. Kees en zijn team zijn dolblij met de nieuwe aanwinst. Hij poseerde samen Lenie, Michael, Geert en Kim en daarna werd de wagen meteen op het strand uitgeprobeerd. "Dat motortje loopt als een zonnetje", straalde Kees.
Een stevige pannenkoekenmaaltijd
Het feestje werd afgesloten met een stevige pannenkoekenmaaltijd aan de boulevard van Noordwijk.

10-01-2008 Bron: Zeehondencrèche Lenie 't Hart