Koninklijk Horeca Nederland

lekkerste salade 2008

Persbericht 10 januari 2008

Fastfoodleerlingen tonen hun culinaire kunsten op laatste dag Horecava De lekkerste salade 2008

Amsterdam, 10 januari 2008 Tijdens de 52e Horecava is voor de derde keer de vakwedstrijd voor fastfoodleerlingen gehouden: de lekkerste en gezondste salade. Winnaar van deze vakwedstrijd is Veanny Vaes van McDonalds te Nederweert. Haar Paramaribo Chicken Salad is door de jury uitgeroepen tot de Lekkerste en Gezondste Salade 2008. De vakwedstrijd wordt georganiseerd door Stichting De Lekkerste Wedstrijden in samenwerking met de Fastfoodopleidingen. Uit handen van Pieter Honing en Frans van Rooij ontving Veanny Vaes een geldprijs van 500 een beker en een medaille. Op deze laatste dag van de Horecava werden met deze uitreiking de jaarlijkse lekkerste wedstrijden afgesloten.

De tweede prijs ging naar Björn Scholte van AnyTyme Snack & Dine uit Lelystad met de salade Poldersalade. De derde prijs was voor de Salade Bizar, gemaakt door Randy Vesters van Cafetaria t Stationneke te Deurne. De prijs voor de gezondste salade ging naar Saskia Scholten van Kwalitaria Gennep met Kia Kaas - Salade. Ook werd er een prijs uitgereikt voor de salade met de beste presentatie. Deze is gewonnen door Nieki Olivier van Cafetaria t Stationneke te Asten.

De deskundige jury stond onder leiding van:

* Frans van Rooij (juryvoorzitter), Directeur SVO Fastservice opleidingscentrum

* Magryt Keuning, Manager communicatie bij SVO opleidingen
* Pieter Honing, Directeur Franchising van McDonalds Nederland
* Koen Willems, Hoofd afdeling Productontwikkeling van La Place
* John van Ek, Account manager Foodservice bij Wyko
* Richard Theisen, Manager Horeca HMS Host Schiphol, tevens winnaar lekkerste broodje horeca 2008

* Han Wonink, Formulemanager Hanos Nederland

Naast de wedstrijd voor de lekkerste en gezondste maaltijdsalade zijn ook de beste praktijkbegeleiders van het jaar 2007 bekend gemaakt. Dit is verdeeld in 2 categorieën, namelijk formule bedrijven en individuele bedrijven. De winnaar van de categorie formulebedrijven is René Frissen geworden van McDonalds te Heerlen. Jennie van der Weerd is de winnaar geworden in de categorie individuele bedrijven van Snacksalon het Middelpunt te Wezep.

Gisteren won Michael Pors van Verhage Fastfood de prijs voor het Lekkerste Snackmenu 2008. Eerder op deze Horecava won Richard Theisen (HMS Host Schiphol) met het Lekkerste Broodje (Horeca). Het Lekkerste Broodje in de categorie Catering werd gemaakt door Daniëlle Touwslager ook van HMS Host Schiphol. Dit jaar werd ter gelegenheid van het jubileum van De Lekkerste Wedstrijden ook een prijs uitgereikt voor het Aller-Lekkerste Broodje van de afgelopen 25 jaar. Winnaar hiervan was Helma Kleyweg van Kleyweg Stadskoffiehuys in Delft. Meer informatie over de vakwedstrijden vindt u op www.wedstrijden.nl.

V.l.n.r.: Pieter Honing, winnaar Veanny Vaes en Frans van Rooij
---

Noot voor de redactie -