Politie Friesland

Politieberichten van vrijdag 11 januari

Fryslân, 11-01-2008 o Politieberichten van donderdag 10 januari 07.00 t/m vrijdag 11 januari 07.00 uur

Workum: herhaalde getuigenoproep na aanranding 11-jarige meisje

De politie heeft enkele tips ontvangen naar aanleiding van een eerdere oproep in verband met een aanranding van een 11-jarig meisje, gepleegd op de Langeleane tussen Hindeloopen en Workum op vrijdag 4 januari omstreeks 17:50 uur. De politie heeft ondertussen een goed signalement en beschrijving van de auto.
Het slachtoffer omschrijft de verdachte als een man met een rond, bol hoofd met blond/oranje-achtig haar. De man droeg een wenkbrauwpiercing en een gouden oorringetje. De verdachte reed in een (donker)rode personenauto, gelijkend op een Volkswagen Vento.
De man was uit de auto gestapt en had het meisje aangesproken en onzedelijk betast. Waarschijnlijk door het zien van een andere auto ging de verdachte er in de auto met hoge snelheid vandoor, in de richting van Workum. Het is mogelijk dat de verdachte deze dag of in de dagen voor de aanranding andere mensen heeft aangesproken. Hij vroeg de weg naar Gaasterland.
Een ieder die iets kan zeggen over de verdachte al dan niet in combinatie met een soortgelijke auto wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Ook is de politie nog steeds op zoek naar de bestuurder die omstreeks genoemde tijd over de Langeleane in de richting van Workum reed en mogeljk iets gezien heeft en de aanranding misschien heeft voorkomen. Mensen die anoniem willen blijven kunnen Meld Misdaad Anoniem bellen, 0800-7000. Zie ook het politiebericht van zaterdag 5 januari.

Leeuwarden: politie houdt verdachte aan voor winkeldiefstal De politie heeft donderdagochtend in een winkel aan de Nieuwestad een 25-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Een getuige had gezien dat de Leeuwarder enkele goederen bij een andere winkel aan de Nieuwestad had weggenomen. Omdat de agenten beschikten over een goed signalement kon de man snel worden aangehouden. De verdachte was in het bezit van tas met daarin diverse goederen die van diefstal afkomstig waren. De Leeuwarder werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Grou: inbraak woning
De politie onderzoekt de inbraak in een woning aan It Skutsje. Donderdag werd tussen 14.15 en 15.30 uur een deur van de woning geforceerd, waarna onder meer een laptop en een hoeveelheid sierraden werden weggenomen. De 59-jarige bewoner deed aangifte.

Makkum: aanhouding
De politie heeft donderdag rond middernacht een 50-jarige Pools man aangehouden. Deze wordt er van verdacht een 51-jarige inwoner van Makkum met een mes te hebben verwond. Kort daarvoor was bij de politie op de Botterstraat een vechtpartij gemeld. Toen agenten ter plaatse kwamen troffen ze een bloedspoor aan dat naar een woning in die straat leidde. De bewoner daarvan bleek zich inmiddels met verwondingen bij een huisarts te hebben gemeld. Die waarschuwde een ambulance waarna de man naar het ziekenhuis werd overgebracht. Na een korte zoekactie werd de verdachte Poolse man in de Lieuwkemastraat aangetroffen. Hij werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Uit het eerste onderzoek is duidelijk geworden dat de verdachte bij het slachtoffer inwoonde. Op enig moment is op straat voor hun woning ruzie tussen deze twee mannen ontstaan. Daarbij is waarschijnlijk door de verdachte met een mes of ander voorwerp gestoken. Het slachtoffer wordt in het ziekenhuis behandeld aan een snijwond.

Heerenveen: inbraak woning
De politie onderzoekt de inbraak in een woning aan de Van Maasdijkstraat. Vrijdagmorgen werd rond 05.00 uur werd van de woning een deur geforceerd. Vervolgens werd de gehele benedenverdieping doorzocht en onder meer een geldbedrag ontvreemd. De 36-jarige bewoner deed aangifte.