BNN

PERSBERICHT

Hilversum, 11 januari 2008

PIM CASTELIJN DIRECTEUR TV BIJ BNN

Pim Castelijn wordt de nieuwe directeur TV van BNN. Hij neemt vanaf 1 maart het roer over van Maarten van Dijk, die start als Hoofd Programma-ontwikkeling: een nieuw gecreëerde functie binnen BNN.

Castelijn begon in 1999 als stagiair bij BNN. De jaren erna werkte hij als redacteur en eindredacteur aan diverse programma's, waaronder BNN at Work, Try Before You Die en Katja vs. De Rest. Van 2001 tot 2004 maakte hij een uitstap naar verschillende publieke en commerciële omroepen om vervolgens weer terug te keren bij BNN. Het afgelopen jaar was Pim adjunct-directeur TV bij BNN.

"Toen ik 9 jaar geleden als stagiair binnen kwam, was ik verbaasd over de totale chaos maar ook over de totale overgave waarmee programma's worden gemaakt bij BNN. Later bleek dat beleid te zijn waar ik me altijd enorm bij heb thuisgevoeld. Ik wil de succesvolle koers van de laatste jaren voortzetten: BNN moet een herkenbare omroep blijven voor jonge mensen. Dat betekent niet dat we alleen kunnen teren op bestaande successen, maar dat we moeten blijven vernieuwen. We moeten in elk geval af en toe een flinke steen in de vijver blijven gooien."

Algemeen directeur Lucas Goes is gelukkig met deze wisseling van de wacht: "In de nieuwe situatie behouden we de creatieve continuïteit van Maarten van Dijk voor BNN en tegelijkertijd verwelkomen we een nieuw geluid in de directie. Ik vind dat goed nieuws."



BNN