Hes Beheer NV

P E R S B E R I C H T Rotterdam, 11 januari 2008

DOCHTERBEDRIJF HES BEHEER IN ONDERHANDELING OVER OP- EN OVERSLAGCONTRACT VOOR BIODIESEL OP HAAR EUROPOORT TERMINAL

European Bulk Services (E.B.S.) B.V., Rotterdam is met een derde in onderhandeling over een op- en overslagcontract voor een nieuwe biodiesel fabriek op haar Europoort Terminal. EBS zal het beladen, lossen en de opslag van zowel de grondstoffen als de eind- en bijproducten van de biodiesel fabriek verzorgen en investeren in de daarvoor benodigde faciliteiten. De biodiesel fabriek zal 500.000 ton biodiesel per jaar produceren.

De totale investeringskosten voor EBS worden geschat op circa ¤ 45 miljoen.

Met het Havenbedrijf Rotterdam worden onderhandelingen gevoerd over het dempen van een deel (6 hectare) van de Beneluxhaven om de huidige EBS terminal te vergroten voor de nieuwe activiteiten en de daarmee gemoeide infrastructuur.

EBS en de derde partij verwachten hun onderhandelingen over lange termijn contracten in het eerste kwartaal van 2008 af te ronden. In dat geval wordt verwacht dat de nieuwe faciliteiten in de tweede helft van 2010 operationeel kunnen zijn.

In 2007 bedroeg de aanvoer bij EBS 10,4 miljoen ton (een stijging van 12,1% ten opzichte van 2006). De nieuwe faciliteiten zouden een extra volume betekenen van meer dan 1 miljoen ton op jaarbasis.

EBS, een 100% dochter van het beursgenoteerde H.E.S. Beheer N.V., is een multi-purpose droge bulk stuwadoor in de haven van Rotterdam.

Directie H.E.S. Beheer N.V.