Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Voedsel en dekens voor ontheemden Nairobi

Dorcas in actie voor Kenia

ANDIJK - Hulporganisatie Dorcas is een noodhulpactie begonnen voor slachtoffers van de recente gewelddaden in Kenia. De organisatie wil op zeer korte termijn ruim duizend gezinnen in de sloppenwijk Kibera in Nairobi voorzien van voedsel en dekens. Dorcas gaat onder meer haar eigen leden vragen om hier met een gift aan bij te dragen.

Het jaar 2007 eindigde dramatisch voor vele inwoners van Kenia. Nadat eind december de verkiezingsuitslag bekend was gemaakt, brak er een heftige en gewelddadige stammenstrijd uit. Er vielen enkele honderden doden. Honderdduizenden mensen zijn op de vlucht geslagen en hebben dringend humanitaire hulp nodig. Er is grote behoefte aan voedsel, water, onderdak, sanitaire voorzieningen en medische goederen. De politieke situatie is nog altijd instabiel.

Eerste levensbehoeften
Dorcas heeft zelf een kantoor in Nairobi. De directeur daar, Edwin Onyancha, heeft deze week een dringend verzoek ingediend om vanuit Nederland bij te dragen om ontheemden in Kibera van de eerste levensbehoeften te voorzien. Het plan is om 1.040 gezinnen een maand lang te voorzien van vier kilo maïsmeel en twee kilo bonen per week en drie liter olie. Ook ontvangt elk huishouden een deken. Voor de distributie worden plaatselijke vrijwilligers ingeschakeld. Kibera is de meest getroffen sloppenwijk van Nairobi, waar meer dan 2.000 gezinnen ontheemd zijn of op een andere manier slachtoffer zijn van de situatie. De meeste van deze gezinnen verblijven in het Jamhuri Park, omdat ze al hun bezittingen kwijt zijn en hun woningen zijn afgebrand. Giften voor deze noodhulpactie zijn welkom via giro 2500 van Dorcas in Andijk, onder vermelding van 'Noodhulp Kenia'. Meer informatie over de noodhulpactie: www.dorcas.nl of tel. 0228 595900.

Dorcas
Dorcas is een internationale hulporganisatie die in achttien landen in Oost-Europa en Afrika 165 projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas helpt de allerarmsten in de wereld, ongeacht ras, religie, geslacht of politieke overtuiging. In Nederland zijn tienduizenden vrijwilligers, ondernemers en giftengevers bij Dorcas betrokken.

EINDE PERSBERICHT

Gerdien Karssen

Afdeling Communicatie


- - - - - - - - - - - - - - - - - -

Dorcas Hulp Nederland

Postbus 12

1619 ZG Andijk

Telefoon 0228 595900

Fax 0228 592787

Internet: www.dorcas.nl