Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

VACCINATIE CONCEPT VAN REISVACCINATIECENTRUM SLAAT AAN


. 973 van de 1284 georganiseerde reisbureaus bieden vanaf vandaag het vaccinatie concept aan

. Tijdens het boeken van een vakantie kan nu door reisbureaumedewerkers voor vaccinaties direct een afspraak worden gemaakt bij het ReisVaccinatie Centrum

Maastricht-Airport, 11 januari 2008 - Het vaccinatie concept van het ReisVaccinatie Centrum blijkt een groot succes. Vanaf vandaag kan de Nederlandse reiziger op 973 reisbureaus na het boeken van de reis direct een afspraak maken voor de inentingen en bescherming tegen malaria. Ruim een jaar geleden introduceerde het ReisVaccinatie Centrum in samenwerking met marktleider TUI Nederland het vaccinatie concept in de Nederlandse reisbranche. Nu hebben ook andere reisondernemingen zoals Thomas Cook en Airtrade zich aangesloten. Verwacht wordt dat het aantal deelnemende reisbureaus, ook de onafhankelijk opererende reisbureaus, in 2008 verder zal toenemen.

Vaccinatie advies in het reisbureau
Tijdens het boeken van een vakantie waarvoor een vaccinatie-advies geldt, kan nu door reisbureaumedewerkers van 973 reisbureaus voor vaccinaties direct een afspraak worden gemaakt bij één van de 62 vestigingen van ReisVaccinatie Centrum. Daarnaast kan de reisbureaumedewerker direct online nagaan of de kosten van de vaccinaties vergoed worden door de zorgverzekeraar van de klant. Wanneer dit niet of niet volledig het geval is, vergoedt het reisbureau of reisorganisator 10% van de eigen bijdrage voor de boekende reiziger. De bovenstaande service én de 10% vergoeding gelden uiteraard ook voor boekingen via internet. Internetboekers kunnen terecht op de site www.ReisVaccinatie.nl. De reiziger zal bovendien schriftelijk worden herinnerd aan het maken van de afspraak door het reisbureau. Verwacht wordt dat het aantal reizigers dat onbeschermd op reis zal gaan de komende jaren aanzienlijk zal teruglopen dankzij dit concept door en voor de reisbranche.

Aviation Medical Center en reisorganisatie TUI Nederland initiators vaccinatie concept Uit onderzoek is gebleken dat een steeds groter aantal reizigers op vakantie gaat naar risicogebieden zonder de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen. Ook bleek dat men zich wel zou hebben laten beschermen als hier duidelijker bij boeking door een reisbureaumedewerker op was gewezen. Naar aanleiding van deze gegevens nam het Aviation Medical Center, het keurings- en selectie instituut voor piloten en luchtverkeersleiders, het initiatief om samen met de reisbranche te bewerkstelligen de reizigers beter te informeren over de aanbevolen vaccinaties. Marktleider TUI Nederland is in januari 2007 als eerste met dit concept gestart en voor het eerst in jaren wordt een afname gezien van het aantal reizigers dat onbeschermd op reis gaat van 57% in 2005 naar 40 % in 2007 (Continu Schiphol Survey december 2007). Vanaf vandaag bieden ook de reisorganisaties Thomas Cook, Airtrade, Toerkoop, Star Travel, de Veluwegroep en Itac het vaccinatie concept in hun reisbureaus aan.

ReisVaccinatie Centrum
De 62 vestigingen van het ReisVaccinatie Centrum zijn verspreid over heel Nederland en beschikken over gespecialiseerde artsen en paramedici. Zowel de reisbureaus als het ReisVaccinatie Centrum baseren hun advies op de richtlijnen van het Landelijk Coördinatie Centrum Reizigersadvisering (LCR), het centrale orgaan in Nederland voor advisering over gezondheid voor reizigers.

Interview met Ronald van Deursen - algemeen directeur Aviation Medical Center Vrijdag 11 januari op de Vakantiebeurs in de Jaarbeurs in Utrecht, is Ronald van Deursen - directeur van Aviation Medical Center en initiatiefnemer van dit concept - beschikbaar voor interviews voor nadere toelichting over de bovenstaande informatie. Hij is dan aanwezig op de stand van ReisVaccinatie Centrum, hal 1 F081. Ook kunt u telefonisch contact opnemen via 06-51025268. De contactgegevens staan onderaan dit persbericht.

ReisVaccinatie Centrum
Divisie van
Aviation Medical Center BV
Vliegveldweg 196
6199 AD Maastricht-Airport
T: 043 3653045
F: 043 3653345
E: secretariaat@aviationmedical.com
E: info@Reisvacinatie.nl
W: www.ReisVaccinatie.nl

-----------------------
RPBBlWOT-031124-NL

TUI Nederland N.V.
Postbus 365
7500 AJ Enschede
Forum 2
7521 PM Enschede
Tel. +31 (0) 53 4880880
Fax +31 (0) 53 4351515

Kamer van Koophandel
nr. 27148888
ING Bank
rekeningnr. 65.98.78.240
Postbank
rekeningnr. 63.05.00

RPBLeLoE-030424-NL


---- --