Ministerie van Buitenlandse Zaken

Vijftigduizend fruitbomen geplant in Uruzgan

11 jan 2008 | In december hebben Afghaanse boeren met Nederlandse steun vijftigduizend fruitbomen aangeplant in Uruzgan. Afghaanse boeren planten fruitbomen in Uruzgan
Boeren planten fruitbomen in Uruzgan

Het fruitbomenproject is een initiatief van het ministerie voor Ontwikkelingssamenwerking, dat in het kader van de opbouw in Uruzgan wordt uitgevoerd door het Nederlandse bedrijf Growing Sales Exchange (GSE), in samenwerking met Afghaanse ngo's en de lokale overheid. Het gaat om de aanplant van kersen-, amandel- en abrikozenbomen. Nederland draagt 1,4 miljoen euro bij aan dit project.

Ontwikkeling van de landbouw in Uruzgan is onderdeel van een breder ontwikkelingsprogramma dat erop gericht is Afghaanse boeren een alternatief te bieden voor de papaverteelt. Vorig jaar werd met veel succes de teelt van saffraan geĂŻntroduceerd.

Naast fruitbomen en de teelt van saffraan worden dit jaar ook andere landbouwprojecten gestart op het gebied van veeteelt en verbouw van groenten. Scholing van Afghaanse boeren maakt een belangrijk onderdeel uit van dit programma.

Meer informatie


* Dossier Afghanistan


* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl