Provincie Limburg

Persberichten

Start van uitvoering Quick Wins Netwerkzanalyse Zuid-Limburg

Vandaag, vrijdag 11 januari 2008, ondertekenden de bestuurders van de Tripool gemeenten, de Provincie en Rijkswaterstaat in het Gouvernement een overkeenkomst in het kader van de Netwerkaanpak Zuid-Limburg. Deze ondertekening is het startsein voor de uit te voeren quick wins in het kader van het Tripoolprogramma 'Bereikbaarheid Economische Centra'.

Bij deze ondertekening zijn aanwezig de wethouders Wim Hazeu namens gemeente Maastricht (voorzitter), Jos Offermans namens gemeente Heerlen, Ruud Guyt namens gemeente Sittard-Geleen, HID Jean-luc Beguin namens het ministerie van Verkeer en Waterstaat en gedeputeerde Bert Kersten namens de provincie Limburg.

Met de ondertekening van dit document worden de Tripool programma-afspraken bekrachtigd zoals vastgelegd in het 'afsprakenkader bereikbaarheid economische centra'. Tevens wordt daarmee het investeringsbudget van EUR 30 miljoen verankerd inclusief, de met het Rijk overeengekomen, uit te voeren quick-wins.

Enkele voorbeelden hiervan zijn:
Maastricht: 'Verbeteren fietsnetwerk' met als doel 'bijdrage aan modal shift, teneinde de bereikbaarheid van de stad te verbeteren' en met het effect 'reductie interne automobiliteit door verhoogd gebruik van de fiets, alsmede een bijdrage aan de verbetering van de luchtkwaliteit'.
Heerlen: 'Realisatie bewaakte en onbewaakte fietsvoorzieningen' met als doel 'bevorderen modal shift en aantrekkelijkheid langzaam verkeer' en met het effect 'meer fietsgebruik en hogere klanttevredenheid'. Sittard-Geleen: 'Verminderen verkeersdrempels en 30 kilometer wegen op busroutes' met als doel 'bevorderen doorstroming Openbaar Vervoer (OV ) en reistijdwinst' en met het effect 'hogere betrouwbaarheid en dus meer gebruik van OV en reductie intern autoverkeer'.
Provincie: 'Incidentmanagement corridor A2' met als doel 'verbeteren regionaalverkeersmanagement in geval van stremmingen (sluipverkeer, vastlopen totale regio)', en met het effect 'betere doorstroming in hele regio bij calamiteiten en verhoging verkeersveiligheid en leefbaarheid'.

11-1-2008 17:12