Gemeente Kerkrade


11.01.08 Kerkrade doneert 5.000 euro aan nieuw adoptieproject

Wethouder Hans Bosch en Sven Hambuckers en Francien den Teuling van Stivosina. Vandaag overhandigde wethouder Hans Bosch van Kerkrade symbolisch een cheque van 5.000 euro aan Sven Hambuckers, de voorzitter van de stichting Stivosina. In 2007 heeft de gemeente Kerkrade in het kader van ontwikkelingssamenwerking een nieuw project geadopteerd. Eerdere adoptieprojecten van de gemeente Kerkrade waren een project voor de opvang van kinderen in Suriname (Pater Weidmann stichting) en de realisering van voorzieningen in een basisschool in de gemeente Vushtrri in Kosovo.

Stivosina
Het nieuwe doel of project dat de gemeente Kerkrade heeft geadopteerd betreft de Stichting Stivosina (Stichting voor Sportontwikkeling in Afrika), een initiatief van een groep enthousiaste Kerkraadse jongeren. Stivosina werd begin 2007 door de gemeente maximaal EUR 5.000 in het vooruitzicht gesteld ervan uitgaande dat een dergelijk bedrag door de lokale gemeenschap zou worden opgebracht. Dit bedrag is ruimschoots door de stichting Stivosina gehaald, met name via de vastenactie/sponsorloop van Basisschool De Veldhof en verscheidene door Stivosina georganiseerde activiteiten (waaronder een beachvolleybaltoernooi en een kienavond). Vandaag ontving de stichting het verdubbelingsbedrag van de gemeente.

Vrijwilligers van de Stichting Stivosina reizen in januari naar Ghana, waar zij ervoor zullen zorgen dat het geld goed besteed wordt aan hun sportproject in Ghana.