Boek met verzamelde columns van Paul Moors nu verkrijgbaar


Stroom opwaarts met tegenwind

MILL, 20080111 -- Sinds vrijdagavond 11 januari 2008 is het boek met de verzamelde columns van Paul Moors verkrijgbaar. Het eerste exemplaar overhandigde hij tijdens de pronkzitting in Mill aan cabaretduo Jut en Jul. "Jullie verrasten mij vorig jaar met de benoeming tot Millenaar 2006 en vandaar dat ik jullie graag mijn eerste boek wil overhandigen," aldus Paul Moors.

Een jaar lang schreef Paul Moors iedere week een column die gepubliceerd werd op internet. Deze 56 columns zijn nu verzameld in een boek met de titel: `Stroom opwaarts met tegenwind.' Paul zegt: "Het begon allemaal tijdens de carnaval in Mill. Ik was jurylid tijdens de optocht en toen liep ik langs het pand van voormalig garagebedrijf Vlaar. Al rondkijkende dacht ik het is toch schandalig als je ziet wat hier staat." De nu 58-jarige geboren en getogen Millenaar besloot er een stukje over te schrijven en stuurde het naar weekblad de Koerier. "Naar aanleiding van dat artikel kreeg ik heel wat reacties van inwoners die het met me eens waren. Ook had ik nog wat andere zaken waar ik wat over wilde schrijven en zo heb ik een aantal weken columns geschreven die vervolgens geplaatst werden in de Koerier."
Na een aantal weken stopte de Koerier met het plaatsen van de columns. Sinds begin vorig jaar waren ze daarom terug te vinden op internet. "Niet iedereen is even handig met de computer en vandaar dat er ook mensen waren die ze printen en aan elkaar doorgaven op papier." Nu kan iedereen ze lezen in het eerste boek van Paul. "Of er nog een tweede boek komt weet ik niet, maar ik overweeg wel om over een tijdje toch weer columns te gaan schrijven. Er gebeurt te weinig in Mill en daardoor gebeurt er weer van alles om over te schrijven. Inspiratie voldoende voor leuke columns denk ik."

Het boek is bij Paul Moors aan de Kerkstraat 18 in Mill (zolang de voorraad strekt) voor 12,50 euro verkrijgbaar. Telefonisch een exemplaar reserveren kan via tel. 0485-453460.