Gemeente Hattem
Let op EMBARGO
Tot vrijdagavond 11 januari 2008, 21.00 uur

Ondercommandant Martin Rave benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau

Hattem, 4 januari 2008 - Ondercommandant Martin Rave wordt op 11 januari benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn 34-jarig durende inzet als lid van het korps vrijwillige brandweer Hattem. De heer Rave is sinds januari 1974 werkzaam bij de vrijwillige brandweer Hattem en is per 1 januari met FLO gegaan. Tijdens de afscheidsreceptie in de brandweerkazerne van Hattem (Verlengde Parklaan 36) zal burgemeester P.A. Zoon om 20.00 uur aan de heer Rave de koninklijke onderscheiding uitreiken.

De heer Rave kan worden gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en is daarom, mede gelet op de aard, de duur en de uitstraling van de activiteiten voor de samenleving, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Loopbaan
Decorandus was sinds 1974 lid van het korps vrijwillige brandweer Hattem. Van brandwacht 2e klas heeft hij zich in de loop der jaren opgewerkt tot bevelvoerder. Sinds 1995 maakt hij deel uit van het kader van de vrijwillige brandweer en in 1998 is hij benoemd tot ondercommandant van het korps.

Na het vertrek van de toenmalige onderhoudsmonteur van het korps nam decorandus eind 1985 het onderhoud van al het materieel van het korps op zich. Hij heeft zich de afgelopen 21 jaar met hart en ziel ingezet om de Hattemse brandweer 'rijdende' te houden.

---