Gemeente Hilversum

Start uitvoering plannen van jongeren voor speelplek

8 januari 2008
Op vrijdag 11 januari geeft de gemeente het startsein voor het opknappen van een bijzondere speelplek in de Röntgenstraat. Het ontwerp is namelijk gebaseerd op ideeën en voorstellen van jongeren uit de buurt.

De jongeren deden dat in het kader van het project Kids and Space en dat maakte weer deel uit van het internationale project Streets for Living. Het door de Europese Unie gefinancierde Streets fot Living wordt door de gemeente Hilversum met haar partnersteden Swindon (Engeland) en Plaine Commune (Frankrijk) uitgevoerd.

Doel van het project is om een leefbare wijk - In Hilversum Liebergen - te maken met medewerking van alle betrokkenen. Daarbij wordt steeds meer de nadruk gelegd op de inrichting van pleinen, parken en kinderspeelplaatsen. In Liebergen gingen jongeren van 8 tot 16 jaar tijdens twee workshops aan de slag met het maken van plannen voor nieuwe speelplekken, zoals in de Röntgenstraat.

Op 11 januari zal de officiële start van het opknappen van deze speelplek plaatsvinden in aanwezigheid van de jongeren van het project Kids and Space en de jongeren uit de partnersteden.