Gemeente Tilburg

Nummer 008 CS

Koninklijke onderscheiding

De heer dr. J.D. Meeuwis is benoemd tot Officier in de orde van Oranje-Nassau bij gelegenheid van zijn afscheid als medisch manager van de Spoedeisende Hulp en van het Traumacentrum Brabant vanwege zijn verdiensten voor deze specifieke tak van de gezondheidszorg, zowel in als buiten Nederland.

E M B A R G O TOT VRIJDAG 11 JANUARI 2008

naam dr. Jan Dirk Meeuwis

adres Gotenpark 48, 5037 SP Tilburg

geboortedatum 20 april 1949 in Bussum

soort onderscheiding Officier in de orde van Oranje-Nassau

uitreiking door dr. R.L. Vreeman, burgemeester van Tilburg

plaats/ tijd St. Elisabeth ziekenhuis, vrijdag 11 januari om ca. 17.15 uur.

Bijzonderheden:
Dr. Jan Dirk Meeuwis heeft gedurende een lange periode van ca 20 jaar een zeer prominente rol gespeeld bij de verbetering van de acute gezondheidszorg in Nederland en Noord-Brabant in het bijzonder. Hij heeft een centrale rol gespeeld bij de ontwikkeling, introductie en implementatie van nieuwe behandelmethoden c.q. -strategie voor ongevalslachtoffers en bij het vormgeven en implementeren van het traumazorgnetwerk in de provincie Brabant. Hij heeft een grote betrokkenheid gecreëerd bij de diverse partijen (ambulancevoorziening, ziekenhuizen, GHOR) e.d.) en professionals uit de diverse organisaties. Hij was zeer actief voor inhoudelijke kennisontwikkeling, kennisoverdracht en kennistoepassing. Zijn -veelal- werkgerelateerde nevenfuncties zijn o.m. gericht op het ontwikkelen en institutionaliseren van nieuwe technieken op het gebied van (onderwijs in) de behandeling van ongevalslachtoffers en de ontwikkeling van de medische discipline Spoedeisende Geneeskunde in Nederland.
Zijn bijdrage aan de gezondheidszorg heeft plaatselijke, regionale en landelijke betekenis.
Zowel door zijn beroepsmatige activiteiten als door zijn talrijke invloedrijke beroepsgerelateerde activiteiten heeft hij zich langdurig en vaak ook belangeloos (mede) voor de samenleving ingezet op een zeer betekenisvolle en succesvolle wijze.
Omdat hij geruime tijd werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben, is hij thans Koninklijk onderscheiden.

Contactpersoon:

Cees van Loon, Concernstaf, telefoon 013 542 9015

Gemeente Tilburg Bezoekadres Stadhuisplein 130

Postadres Postbus 90155 5000 LH Tilburg

Doorkiesnummer 013 542 90 15 Faxnummer 013 542 91 87

E-mail adres Cees.van.loon@tilburg.nl

---- --