Ingezonden persbericht

PERSBERICHT - ARMANDO IN GRONINGEN

11 JANUARI - 2 MAART 2008

Galerie Anderwereld heropent op nieuwe locatie met solotentoonstelling van Armando.
Met een verkooptentoonstelling van niemand minder dan Armando viert galerie Anderwereld de opening van haar nieuwe locatie. Na 23 jaar wordt de kunstgalerie voortgezet in een fraai neoclassicistisch pand aan de Stationsstraat 7 in het centrum van Groningen. In aanwezigheid van Armando zal tijdens de openingsavond op vrijdag 11 januari om 20.00 uur de tentoonstelling worden ingeleid door kunstrecensent en auteur Wim van der Beek. De tentoonstelling loopt t/m zaterdag 1 maart 2008.

Behalve een nieuw pand heeft de galerie ook een nieuwe eigenaar. Na dertien jaar als directeur van het Amsterdamse popplatform GRAP te hebben gewerkt, volgt Johan Scheepsma zijn hart met de overstap naar de beeldende kunst, door in Groningen Anderwereld voort te zetten. Met de solotentoonstelling van Armando heeft Scheepsma direct een grote naam aan zijn galerie verbonden. In het rijksmonument aan de Stationsstraat heeft galerie Anderwereld 200 m² expositieruimte ter beschikking om de schilderijen, beelden, litho's, tekeningen en aquarellen van één van Nederlands grootste hedendaagse kunstenaars aan het publiek te laten zien. Na het treurige verlies van kunstwerken van Armando tijdens de brand in het Armando Museum afgelopen najaar in Amersfoort, is Anderwereld buitengewoon vereerd het oeuvre van deze veelzijdige kunstenaar te kunnen tonen.

Fotografie als één van de nieuwe speerpunten
De tentoonstelling van Armando vormt tevens de opstap tot een gedeeltelijk nieuwe koers van Anderwereld. Zonder de 'roots' van de galerie te verloochenen, grijpt Johan Scheepsma de heropening van Anderwereld aan om hedendaagse kunst voor een zo een breed mogelijk publiek toegankelijk te maken. Om dit te realiseren, zal fotografie één van de nieuwe speerpunten worden in het tentoonstellingsbeleid van Galerie Anderwereld.

Tentoonstellingsagenda
Na de openingstentoonstelling van Armando is van 5 maart t/m 12 april a.s. een solotentoonstelling gepland met nieuw werk van Rudy Lanjouw. Aansluitend heeft het publiek t/m 24 mei 2008 gelegenheid kennis te maken met veelzijdig werk van Didi van der Velde en van de in New York wonende Belgische fotograaf Manuel Geerinck.