Gemeente Langedijk


11 januari 2008

De Binding officieel geopend!

In het bijzijn van meer dan 250 gasten verrichtten gebruikers van De Binding samen met de burgemeester de officiële opening. Verbonden met lange linten zorgden zij voor een luide knal en een confettiregen. Het was slechts een klein onderdeel van een bijzondere opening van dit bijzondere gebouw.

Zes sprekers namen het woord om ieder vanuit hun eigen perspectief De Binding te belichten. Burgemeester Cornelisse roemde de inzet van de velen die er met elkaar voor hebben gezorgd dat dit gebouw tot stand kwam. Speciaal schonk hij daarbij aandacht aan de vorige onderwijswethouder, Peter Hersbach, die aan de wieg van het project stond. Met uitzondering van de Speel-o-theek en Muziekschool Dijk en Waard kwamen alle gebruikers aan het woord. De Muziekschool verzorgde twee muzikale intermezzo's. Zonder uitzondering zijn de gebruikers enthousiast over het gebouw. Zoals één van de gebruikers het tijdens zijn toespraak verwoordde: "Wij voelen ons verbonden met De Binding." Maar die verbondenheid gaat verder dan alleen de gebruikers. De Binding heeft immers een bindende rol in de Langedijker samenleving.

Na afloop van het officiële deel gingen de lichten uit voor een wervelende uitvoering van theaterproductie De Binding. Een spektakel van dans, muziek en zang dat dezelfde naam heeft meegekregen als het gebouw en dat op doordachte wijze verbondenheid uitdrukte. Tijdens d open dag op zaterdag 12 januari voert de spelersgroep van stichting Geestmer de voorstelling nog zesmaal op voor belangstellenden. De entree is gratis. De eerste voorstelling in het nieuwe cultureel en educatief centrum verschijnt ook op DVD. Op de website www.Geestmer.nl is de DVD vanaf medio januari voor EUR 9,95 te bestellen.