Jägermeister NK Langlauf Sprint in Den Haag

11/12/2007 09:30



HBMEO



Op zaterdag 12 januari wordt in Den Haag voor het eerst de Jägermeister NK Langlauf Sprint in Den Haag georganiseerd. Om absolute sneeuwgarantie te hebben wordt in de Prinsestraat een baan met echte sneeuw van 100 meter lang en drie meter breed aangelegd. Er zijn verschillende categorieën: professionals, volwassenen en BN-ers. In totaal zullen 200 deelnemers aan de start verschijnen.

Aanmelden tot 3 januari
Deelnemers uit en van buiten Den Haag kunnen zich opgeven voor het nationale straatkampioenschap via de internetsite www.langlaufchamp.nl. Dit kan tot uiterlijk 3 januari. Met het kampioenschap zijn diverse prijzen te winnen. Ook wordt er geld opgehaald voor een goed doel: een klimaatproject op de Noordpool van het Wereld Natuur Fonds.

Powered by Jägermeister
Hoofdsponsor van het evenement is het ijskoude winterdrankje Jägermeister. Daarnaast wordt het ondersteund door de gemeente Den Haag en door SnowWorld, die de straat gaat omtoveren in een 'winterwonderland' met echte sneeuw. Voor de Prinsestraat is gekozen omdat dit op dit moment gezien wordt als de leukste en hipste straat van Den Haag. De straat ligt in het Hofkwartier bij Paleis Noordeinde. Het kampioenschap wordt georganiseerd door ARTI Projecten.

After Langlauf VIP Party
Het programma start om 11.00 en de finale is om 19.00 uur. Na het Kampioenschap wordt een After Langlauf VIP Party georganiseerd. De Jägermeister NK Langlauf Sprint in Den Haag heeft de potentie om een jaarlijkse traditie te worden.





http://www.langlaufchamp.nl/