Ingezonden persbericht


het Keringhuis
Publiekscentrum Water

Persbericht
Datum: 2 januari 2008

Zaterdag 12 januari 2008:
Kijkje achter de schermen bij Maeslantkering
Unieke kans om in het bedieningsgebouw van de Maeslantkering te kijken

Hoek van Holland - Op 12 januari mag het algemeen publiek een bezoek brengen aan het bedieningsgebouw en de dieselgeneratoren van de Maeslantkering. Een unieke gelegenheid voor degene die meer wil weten over het functioneren van de Maeslantkering. Deze stormvloedkering beschermt een groot gedeelte van Zuid-Holland tegen stormvloeden van de Noordzee. Bij de Maeslantkering bepalen computers of en wanneer de kering gesloten moet worden.

Technisch specialisten zorgen tijdens de unieke rondleiding voor uitgebreide informatie. Zij vertellen alles over het Beslis Ondersteunend Systeem (BOS) en het BESturingssysteem (BES); de computers die de Maeslantkering en de Hartelkering bedienen. De rondleiding duurt ongeveer twee uur en begint met een algemene film over de Maeslantkering.

De rondleidingen beginnen op 12 januari om 11:30 en 14:00 uur in het Keringhuis in Hoek van Holland. Het is noodzakelijk te reserveren want er is slechts plaats voor 80 personen per rondleiding. De kosten bedragen 5,- euro per persoon. Geldig legitimatiebewijs is verplicht.

De rondleiding vindt plaats in het stormseizoen, waardoor de mogelijkheid bestaat dat de Maeslantkering dicht gaat. Als dat gebeurt, gaat de rondleiding niet door omdat het terrein en het bedieningsgebouw dan verboden terrein zijn. Uiteraard zal de organisatie deelnemers op de hoogte brengen van een eventuele sluiting.

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water
Nieuw Oranjekanaal 139
3151 XL Hoek van Holland
telefoon: 0174 - 511 222
email: info@keringhuis.nl
internet: www.keringhuis.nl