Ingezonden persbericht


Persbericht

Sterkste en grootste deelnemersveld ooit bij 10e ATB Strandrace Egmond-Pier-Egmond

Zaterdag 12 januari 2008 gaat het sterkste en grootste deelnemersveld ooit van start bij de 10e jubileumeditie van de ATB Strandrace Egmond-Pier-Egmond vanuit Egmond aan Zee.

Naast vele Nederlandse en Belgische mountainbiketoppers vermeldt de startlijst van de grootste strandrace in West-Europa ook de namen van prominente wegrenners zoals o.a. Thomas Dekker en Michael Boogerd en de Belgische strandspecialist en titelverdediger Andy Capelle. In hun spoor volgen ruim 3.000 mountainbikers, die allen de strijd zullen aangaan tegen de pittige omstandigheden waar de renners elk jaar op het Noordzeestrand mee worden geconfronteerd.

Met name voor Michael Boogerd wordt het een grote dag. Nu de problemen met zijn knie tot het verleden behoren zet de publiekslieveling van de Tour de France 2007, na de 36 km lange race over het strand, definitief een punt achter zijn imposante carrière. Naar verwachting zullen vele duizenden wielerliefhebbers daar getuige van willen zijn Naast de start (12.30 uur) en finish op de Boulevard-Noord in Egmond aan Zee, is de koers ook uitstekend te volgen in Castricum aan Zee en op de Noordpier van IJmuiden.

Noot aan de redactie (