Ingezonden persbericht


Voorprogramma bij Sarah Bettens in Theater Heerlen is broer Gert met Woodface Unieke combinatie bij concert in Heerlen

Zaterdag 12 januari vindt in de nieuwe Limburgzaal van theater Heerlen een concert plaats van Sarah Bettens met haar band. Als support-act speelt haar broer Gert met Woodface. Broer en zus maakten deel uit van de meest succesvolle Belgische band aller tijden K's Choice. Het komt zelden voor dat beiden te zien zijn op één concertpodium. Het theater in Heerlen is bijzonder blij dat het gelukt is om het publiek deze unieke combinatie van concerten te kunnen bieden.

Gert Bettens heeft met Woodface inmiddels een tweede CD uitgebracht 'Comet'. Deze CD klinkt wat Ruiger als hun eerste CD 'Good Morning Hope'. "Comet is een oerkreet", vindt Gert, die verder meldt dat hij nog altijd ieder liedje schrijft alsof het zijn laatste is en dat is goed te horen!

Toen K's Choice besloot om een jaar rust te houden, ging Sarah aan het werk om een soloalbum te maken. Allereerst bracht ze het minialbum Go uit en in maart 2005 verscheen het album Scream, met o.a. de singles Not Insane en Stay. In 2005 schreef ze voor het eerst een Nederlandstalig nummer genaamd Leef, wat de titelsong is van de gelijknamige film Leef!. Op 23 januari 2006 verscheen een duet van Sarah Bettens en Stash genaamd I need a woman. Internationale rock ster Sarah Bettens heeft onlangs haar tweede solo album, Shine, uitgebracht, geproduceerd door Brad Wood (Placebo, Smashing Pumpkins). Deze nieuwe release is de opvolger van haar succesvol debuut solo album Scream, waarmee ze een '2006 European Border Breakers Award' voor Best New Artist verdiende.

De Vlaamse krant 'De Morgen' had het prachtidee om in samenwerking met Universal Music het album op 13 oktober 2007 in 120.000 exemplaren bij de krant te stoppen. Vlaanderen liep storm en de krant moest nog eens 60.000 keer bijgedrukt worden. In Vlaanderen is er geen mens meer die niet weet dat het album bestaat. De winkeleditie van Shine bevat 6 extra live-tracks. Op de nieuwe single 'Can't get out' rockt Sarah de zonnepanelen van het dak, hetgeen ze ook live doet, afgewisseld met rustige nummers.

Momenteel heeft Sarah Bettens een grote tournee door Europa. In 2008 volgen nog diverse andere tournees, onder andere door Zuid Africa en Japan. Uiteraard zullen weer een aantal grote festivals worden aangedaan.

Het nieuwe album Shine is bijzonder goed ontvangen door de internationale pers. Tijdens de concerten van de Shine-tour reageert het publiek zeer enthousiast. Sarah Bettens over Shine: "Ik heb een sterk gevoel met elke song van deze cd. Ik kan niet schrijven over dingen die me emotioneel niet raken...”.

Het concert van Sarah Bettens met haar band vindt plaats in de Limburgzaal van Theater Heerlen op zaterdag 12 januari, aanvang 20.30 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via www.parkstadlimburgtheaters.nl en via telefoon ++31 (0)45 5716607.