Persuitnodiging minister van Justitie presenteert checklist tegen wapenbezit tijdens discotheekbezoek

Op zaterdag 12 januari overhandigt minister Hirsch Ballin van Justitie in Tilburg het eerste exemplaar van de checklist voor preventieve controle op wapenbezit in de horeca aan voorzitter E. Herber-Zey van de sector Discotheek- en Zaalbedrijven van Koninklijk Horeca Nederland (KHN). De presentatie van de checklist maakt deel uit van het werkbezoek dat de minister die avond aflegt aan uitgaansgelegenheden in Tilburg, Hank en Breda.

Het terugdringen van het wapenbezit in Nederland is een van de maatregelen die het kabinet nastreeft om de veiligheid te bevorderen en het geweld terug te dringen.Vorig jaar zijn daartoe bewustwordingscampagnes over de risico's van wapenbezit gevoerd, gericht op scholieren (de campagne 'Loop jij wapenvrij', uitgevoerd door Landelijke Stichting tegen Zinloos Geweld) en op jongvolwassenen (de publiekscampagne 'Ik draag geen wapen').

De checklist voor controle op wapenbezit biedt horecaondernemers, politie en gemeenten een best practice om preventief op te treden tegen wapenbezit in het uitgaansleven.

De overhandiging van het eerste exemplaar van de checklist vindt op 12 januari om 22.00 uur plaats in café Hoegaarden, Piusplein 2 te Tilburg. Na ommekomst van de presentatie zal de minister van Justitie een werkbezoek afleggen aan de discotheken De Kelder te Hank en Kerkplein te Breda. Tijdens het werkbezoek zal hij met vertegenwoordigers van de horeca van gedachten wisselen over een gastvrij en veilig uitgaansleven.