BNN

PERSBERICHT

Hilversum, 8 januari 2008

HORROR, ACTIE EN SCIENCE-FICTION OP DRIE ZATERDAGEN BIJ BNN BNN ZENDT THE EXORCIST, TOTAL RECALL EN TERMINATOR 2 UIT

De komende drie zaterdagen is het filmavond bij BNN op 3. The Exorcist staat zaterdag 12 januari op het programma van 23.35 uur tot 01.35 uur, Total Recall is te zien op zaterdag 19 januari van 22.20 uur tot 00.10 uur. Zaterdag 26 januari is het tijd voor Terminator 2: Judgement Day van 22.30 uur tot 00.35 uur.

In de horror-klassieker The Exorcist (directors cut uit 2000) vindt priester-archeoloog Merrin bij opgravingen in Noord-Irak een duivelsbeeldje. Juist op datzelfde moment wordt in Georgetown actrice Chris McNeil opgeschrikt door vreemde geluiden in de kamer van haar twaalfjarig dochtertje Regan. Het meisje ligt schokkend op bed en heeft oncontroleerbare spasmen. Chris en Regan weten echter niet welke afschuwelijke dingen hen nog te wachten staan.

In Total Recall, de actie-klassieker van Paul Verhoeven, kan Douglas Quaid zijn droomreis naar Mars niet betalen. Hij besluit daarom een virtuele vakantie in z'n hersenen te laten implanteren. Dit gaat echter fout: Quaid herinnert zich dat hij een geheim agent is en reist naar Mars af om de rebellen aldaar te helpen. Of zijn alle belevenissen onderdeel van zijn geïmplanteerde vakantie? De tweede zaterdag dus Total Recall met in de hoofdrol Sharon Stone en Arnold Schwarzenegger.

In Terminator 2: Judgement Day wederom een hoofdrol voor Mr. Schwarzenegger, nu met tegenspelers Linda Hamilton en Edward Furlong. Een robot van vloeibaar metaal wordt uit de toekomst teruggestuurd naar het heden. Zijn doel: het vermoorden van John Connor. John zal later een belangrijke verzetsstrijder worden in de oorlog tegen de robots. Een andere, minder geavanceerde robot wordt door het verzet teruggestuurd in de tijd om hem te beschermen.



BNN