Ingezonden persbericht


Pippi Langkous komt naar Nederland !

Pippi Langkous, het ondeugende meisje uit de verhalen van Astrid Lindgren, komt zaterdag 12 en zondag 13 januari 2008 naar Nederland. Ze neemt een aantal van haar vrienden mee, om samen ter plekke avonturen te beleven en de boel op stelten te zetten op de vakantiebeurs te Utrecht. Pippi komt naar Nederland om het Zweedse Pippipretpark ´Astrid Lingrens Värld´, oftewel de 'Wereld van Astrid Lindgren' te promoten bij het Nederlandse publiek. Pippi Langkous speelt de hoofdrol in dit leuke attractiepark ' in Vimmerby in Zweden.

Om het geheel een extra feestelijk tintje te geven, organiseert VisitSweden in samenwerking met Astrid Lingrens Värld een kleurwedstrijd. Alle Nederlandse pippi liefhebbers mogen hier aan mee doen. De kleurplaat is te vinden op: www.visitsweden.com/Pippi-Kleurwedstrijd De kleurwedstrijd loopt nog tot 6 januari aanstaande. De winnaar van deze Pippikleurplatenwedstrijd wordt bekend gemaakt op 12 januari op de vakantiebeurs. Er zijn diverse mooie prijzen te winnen, van allerlei Pippi speelgoed tot een heuse reis met je vader en moeder naar het Zweedse Pippipark! Het is Pippi zelf die de prijzen uitreikt.

De wereld van Astrid Lindgren is een pretpark dat gebouwd is in het Zuid-Zweedse dorpje Vimmerby, waar Astrid Lindgren, de geestelijke moeder van Pippi leefde. Astrid Lindgren werd er in 1907 geboren en schreef gedurende haar leven vele kinderboeken en diverse verhalen naar aanleiding van de verhaaltjes die ze verzon voor haar 2 kinderen. De verhalen van Astrid Lindgren werden vertaald in diverse talen en ondertussen zijn de verhalen van Pippi Langkous wereldwijd bekend.

In het park komen -behalve Pippi - diverse beroemde figuren uit de boeken van Astrid Lindgren tot leven, zoals Emiel en Ronja Roversdochter. Van midden mei tot begin september lopen er door het park acteurs rond die in de rol van de figuren kruipen. In het park zijn diverse scènes uit de boeken nagebouwd en worden er scènes nagespeeld. Ook is er een Pippispeeltuin en een echt dorp precies op maat gemaakt voor kinderen, dat lekker veel te klein is voor ouders! Astrid Lindgrens Wereld is er namelijk vooral voor kinderen!

De stand van Astrid Lindgrens Wereld is op de vakantiebeurs te vinden in Hal 10, standnummer G057 van 7 januari tot en met 13 januari 2008.

Noot aan de redactie: (

Ingezonden persbericht